Dolar

32,5435

Euro

34,9945

Altın

2.427,50

Bist

9.722,09

Yabancı turistin gözdesi: Sapanca

Son zamanlarda özellikle Arap turistlerin yoğun ilgisini çeken Sapanca'da konut yatırımları hızla artıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-01 14:24:41

Yabancı turistin gözdesi: Sapanca

Yeşili ve mavi doğasıyla tatilcilere güzel bir konaklama imkanı sunan, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere civar kentlere yakınlığı sebebiyle her yıl çok sayıda tatilciyi ağırlayan Sapanca, yazın yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya hazırlanıyor.

AA'nın derlediği habere göre; Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, yazturizmine hizmet amacıyla çalışmaların tüm hızıyla sürdürüldüğünü söyledi. Bu bağlamda vizyon projelerinden bir tanesi olan Sapanca seyir terasını hizmete sokacaklarını anlatan Yılmazer, Sakarya, Sapanca, yurtiçi ve yurtdışından gelen tüm misafirleri burada nezih bir ortamda ağırlayacaklarını kaydetti.

YABANCILARA KONUT SATIŞI ARTIYOR

Sakarya'nın şubat ayında yabancılara yapılan konut satışlarında, İstanbul, Antalya ve Bursa'dan sonra dördüncü sırada yer aldığını anımsatan Aydın Yılmazer, Arap turistlerin son zamanlarda Sapanca'ya yoğun ilgisinin olduğuna işaret etti. Yılmazer, turistlerin güvenli yer olarak gördükleri Sapanca'nın beklentilerinin tamamını karşıladığını ifade ederek, "Arap kardeşlerimiz veya yabancı turistler suyu istemektedir, su burada bol, yeşilliği, havadar yüksek yerleri istemektedir. Hepsi Sapanca'da beklentileri karşıladığı için aşırı bir akım ve istek var. Bizler de bunu planlı çerçevede yerine getiriyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Ara