Dolar

32,3798

Euro

35,0479

Altın

2.326,91

Bist

9.145,21

WikiLeaks, Obama'nın e-maillerini yayınladı

WikiLeaks, Clinton'un kampanya müdürünün Obama'ya gönderdiği bazı e-mailleri yayınladı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-21 12:53:02

WikiLeaks, Obama'nın e-maillerini yayınladı

Wikileaks, Demokratların başkan adayı Hillary Clinton'ın kampanya müdürü John Podesta'nın e-posta yazışmalarının yeni bir bölümünü yayımladı. Bu e-postalardan bazıları, Barack Obama tarafından başkan olmadan kullanıldığı düşünülen [email protected] şeklinde bir e-posta adresine gönderilmiş.

​Bu e-postalardan birinde, o dönem Obama'nın ekibini yöneten Podesta, "Bugün seni rahatsız etmek istemiyorum ama aşağıdaki not 15 Kasım'daki G20 zirvesi için gelme ihtimali olan davetiyeyle ilgili" diye yazıyor.

BANKA YÖNETİCİSİNDEN TORPİL İSTEĞİ

Wikileaks'in yayınladığı ve Obama'nın göndereni ya da alıcısı olduğu e-postaların hepsi 2008'in ekim ya da kasım ayına ait. Sözgelimi Obama'ya dönemin Citibank yöneticilerinden Michael Froman tarafından gönderilen bir e-postada da yeni hükümette yer verilebilecek bazı isimlerden bahsediliyor.

Bu, ekim ayının başından beri Clinton'ın bir dizi e-posta yazışmasını yayınlayan Wikileaks'in Obama'nın e-postalarını ilk yayınlayışı. Wikileaks, Clinton'ın başkanlık kampanyası stratejisinin nasıl şekillendiğini ortaya koyan bir dizi e-postasını yayınlamıştı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara