Dolar

32,3199

Euro

35,0659

Altın

2.308,05

Bist

9.079,97

Wells Fargo CEO'suna büyük ceza

Wells Fargo CEO'suna büyük ceza

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-28 04:46:03

Wells Fargo CEO'suna büyük ceza
ABD'nin en büyük ikinci bankası Wells Fargo'nun İcra Kurulu Başkanı (CEO) John Stumpf'ın 41 milyon dolar değerindeki banka hisse senetlerini ceza sonucu kaybettiği açıklandı.

Wells Fargo'dan yapılan açıklamada, banka çalışanlarının mevduat ve kredi kartı hesabını müşterilerinden izinsiz ve gizli açtığı gerekçesiyle kuruluş bünyesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Stumpf'ın 41 milyon dolar değerinde sahip olduğu Wells Fargo hisse senetlerinden vazgeçmeyi kabul ettiği bildirildi.

Stumpf'ın bu yılki ikramiyesini de alamayacağı duyurulan açıklamada, bankanın soruşturması tamamlanıncaya kadar ona maaş ödemesi de yapılmayacağı belirtildi.

Wells Fargo'nun eski Kamu Bankacılığı Müdürü Carrie Tolstedt'in ise 19 milyon dolar değerindeki banka hisse senetlerinden vazgeçtiği aktarılan açıklamada, onun kıdem tazminatının da ödenmeyeceği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Wells Fargo'nun Bağımsız Soruşturma Direktörü Stephen Sanger, soruşturmanın "ivedilikle" yürütüleceğini ancak zaman alabileceğini ifade etti.

ABD Tüketici Finansal Koruma Bürosunca bu ayın başında yapılan açıklamada, banka çalışanlarının satış ve performans hedeflerini tutturmak için 2 milyondan fazla yetkisiz hesap açtığı ve bunları diğer müşterilerin hesaplarından gizlice para transferiyle finanse ettiğini duyurarak, bankaya 100 milyon dolar ceza vermişti.

Wells Fargo, skandala karışan 5 bin 300 çalışanını işten çıkarmıştı. John Stumpf da geçen hafta ABD Senatosu Bankacılık Komitesi'nde düzenlenen bir oturumda, bankanın etik olmayan satış yöntemleri nedeniyle özür dilemiş ve gizli hesap açma faaliyetlerinin "banka genelinde çevrilen bir entrika" olmadığını savunmuştu.

Massachusetts Senatörü Demokrat Elizabeth Warren ise oturumda Stumpf'a, "İstifa etmelisin. Cezai soruşturmaya tabi tutulmalısın." diyerek çıkışmıştı.


Haber Ara