Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Vizeler kaldırıldı

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye-Kenya vize itasını kaldırıldığını bildirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-01 22:02:32

Vizeler kaldırıldı

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 1 Eylül tarihinden itibaren Kenya'ya seyahat edecek umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları için havaalanları başta olmak üzere gümrük kapılarında ve Kenya Büyükelçilikleri'nde vize itasının kaldırıldığını açıkladı.

E-VİZE

Yeni uygulamayla vize alınmasının en az 2 gün sürebildiği aktarılan açıklamada, vize alacakların Kenya'ya varışlarından önce ‘www.ecitizen.go.ke' web sayfasındaki ‘Services' bölümüne girerek elektronik vize almalarının gerektiği belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Vatandaşlarımızın, Kenya'ya varışta, geçerli elektronik vizenin bilgisayar çıktısıyla birlikte, en az 6 ay geçerli pasaport, otel rezervasyonu, seyahat programı, (turist olarak gidiliyorsa) ziyaret edilecek yerlerin listesi ve (iş ve arkadaş ziyaretleri için) davet mektubu gibi tamamlayıcı belgeleri sınır polisine ibraz etmeleri gerekmektedir. E-vizeye sahip olmayan yabancıların uçağa kabul edilmeyebileceği ve ülkeye giriş taleplerinin reddedilebileceği söz konusu olması hasebiyle vatandaşlarımızın konuya hassasiyetleri rica olunur.”

Haber Ara