Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'VIP Dinleme' iddianamesi iade edildi

402 kişinin usulsüz dinlendiği iddiasıyla yürütülen 'VIP Dinleme' soruşturması kapsamında, iddianameyi, 'delillerle ilişkilendirilmediği' gerekçesiyle iade etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-05 16:35:36

'VIP Dinleme' iddianamesi iade edildi

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 402 kişinin usulsüz dinlendiği iddiasıyla yürütülen "VIP Dinleme" soruşturması kapsamında, eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 138 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi, "delillerle ilişkilendirilmediği" gerekçesiyleiade etti.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük'ün hazırladığı ve iade edilen iddianamede, MHP Milletvekilleri Oktay Vural ile Erkan Haberal, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, eski MHP Milletvekili Koray Aydın, eski Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ahmet Ertürk ve eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in de aralarında bulunduğu 190 kişi mağdur, merhum iş adamı Mustafa Koç ve Cavit Çağlar'ın da aralarında yer aldığı 212 kişi, müşteki olarak gösterildi.

Şüpheliler arasında eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Yurt Atayün, Hami Güney, Coşgun Çakar, Ayhan Falakalı, Recep Güven, Sami Uslu, Muharrem Durmaz, Zeki Güven, Yunus Yazar, Sadettin Akgüç, Lokman Kırcılı, Gürsel Aktepe, Salih Keskinkılıç, Ali Özdoğan, Tamer Özbek, Ali Arslantaş ve Hüseyin Özbilgin gibi isimler yer aldı.

İddianamede ayrıca, Recep Güven, Ayhan Falakalı, Coşgun Çakar, Lokman Kırcılı, Muharrem Durmaz gibi isimlerin de arasında yer aldığı 39 şüphelinin firari olduğu ve hakkında yakalama kararı bulunduğu kaydedildi.

Şüphelilere, "silahlı terör örgütü üyeliği", "kişiler arası aleni olmayan konuşmaları dinleme", "iftira", "evrakta sahtecilik" ve "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" suçlamaları yöneltiliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde yapılan usulsüz dinlemelerin esas alındığı iddianamede, bazı tanıkların ve gizli tanık "Bulut"un ifadelerine de yer veriliyor.

İddianamede, şüphelilerin hukuka aykırı dinlemeleri, Fetullah Gülen Terör Örgütü'nün amaçları doğrultusunda gerçekleştirdikleri öne sürülüyor.

Haber Ara