Dolar

32,3373

Euro

34,9656

Altın

2.325,93

Bist

9.103,08

Veysi Kaynak: Ne söylediysek yaptık

Lütfi Elvan'dan Başbakan Yardımcılığı görevini devralan Veysi Kaynak, 'Hükümet programımızda da ne söylemiş ve ne yazmışsak bunları gerçekleştirdik' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-25 13:23:43

Veysi Kaynak: Ne söylediysek yaptık

Lütfi Elvan'dan Başbakan Yardımcılığı görevini devralan Veysi Kaynak, "Hükümet programımızda da ne söylemiş ve ne yazmışsak bunları gerçekleştirdik. Bir tane istisnası var bunun. O da hepimizin ihtiyacı olan anayasa değişikliği, başkanlık sistemi ve bu husustaki reformlardır" dedi.

İHA'nın haberine göre; Başbakan Binali Yıldırım'ın yeni kabine listesini açıklamasıyla birlikte Kalkınma Bakanlığı görevine getirilen 64. Hükümet Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, görevi Veysi Kaynak'a devretti. Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen devir teslim töreninde açıklamalarda bulunan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "6 aydır yürütmüş olduğum başbakan yardımcılığı görevimi son derece donanımlı, bilgili, siyasi tecrübesi oldukça zengin olan ve partimiz içerisinde de ayrıcalıklı bir yeri olan Veysi Kaynak'a devretmenin mutluluğu içerisindeyim. Kendisine başarılar diliyorum. AK Parti kurulduğu günden bugüne kadar çok güçlü bir kadroyu kendisinde muhafaza etmiştir. Bugün AK Parti bünyesinde bulunan milletvekillerimizin her birisi bakanlık yapabilecek, bu kabinede rol alabilecek üstün yeteneklere sahip son derece vasıflı bir ekibe sahip olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Seçilmiş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlatılan bu kutlu yürüyüşümüz güçlü bir şekilde devam etmektedir. Nasıl bu güne kadar bizler geceli gündüzlü çalışmışsak bundan sonraki süreçte de geceli gündüzlü çalışmaya devam edeceğiz. Kararlılığımız devam edecek. Türkiye büyümeye, güçlenmeye ve istikrarın daha da güçlü bir şekilde tesis edilmesine devam edecektir. Bu konuda hiç kimsenin kaygısı olmaması gerekli diye düşünüyorum" diye konuştu.

"ÖNÜMÜZDE ÇOK ÖNEMLİ BİR SÜREÇ VAR"

Görevi Elvan'dan devralan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise, konuşmasında Anayasa değişikliği ve başkanlık sistemine değinerek şunları dedi:

"Hayatının tamamını neredeyse üstün bir devlet hizmeti ile geçiren bir Başbakan Yardımcısından bu görevi almam benim için ilave bir sorumluluktur. Biz AK Parti olarak seçim beyannamemizde ne söylemişsek, hükümet programımıza koymuştuk. Hükümet programımızda da ne söylemiş ve ne yazmışsak bunları gerçekleştirdik. Bir tane istisnası var bunun. O da hepimizin ihtiyacı olan Anayasa değişikliği, başkanlık sistemi ve bu husustaki reformlardır. Bizi bu göreve layık gören saygıdeğer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan Binali Yıldırım'a şükranlarımı sunuyorum. Önümüzde çok önemli bir süreç var. Türkiye'nin bir yandan terörle mücadelesi başarıya ulaşacak, diğer yandan da kalkınması sağlanacak. Bu kalkınma da insan odaklı olacak. Bu kutlu görevde bana bir rol düştü. Sayın Başbakanımız Pazar günü görevi devraldı. Pazartesi günü ilk MKYK toplantısını yaptı. Salı günü de Bakanlar Kurulu'nu açıkladı. Ardından hükümet programını sundular ve arkasından da partimizin karar organını ilan ettiler. Bugün de birazdan Bakanlar Kurulu toplantısı var. Bizim bundan sonra laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyma zamanımız başlamıştır. Lütfi Elvan Bakanımdan devraldığım bayrağı onun kadar olamasa bile inşallah ona yakın bir şekilde götürebilmeyi diliyorum."

VEYSİ KAYNAK KİMDİR?

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, 65. hükümette bulunan isimleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıkladı. Günlerdir merak edilen 65. hükümetin yeni kabinesinde Başbakan Yardımcısı olarak yer alan Veysi Kaynak, parlamentoda 25. Dönem AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili olarak görev yaptı.

Kahramanmaraş'ta 7 Haziran seçimlerinde Ak Parti 60,82 oranında oy alarak 6 milletvekili çıkarmıştı. Veysi Kaynak, uzun süre parlamentoda milletvekili olarak görev yaptı.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara