Dolar

32,3276

Euro

35,0275

Altın

2.284,06

Bist

8.970,01

Veysel Eroğlu 5'inci kez kabinede

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı görevine yeniden getirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-24 13:41:01

Veysel Eroğlu 5'inci kez kabinede

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde 1948'de dünyaya gelen Eroğlu, ilköğretimini Şuhut Zaferyolu İlkokulunda tamamladı. Şuhut Orta Okulunda 1. ve 2. sınıfı, son sınıfı ise Afyonkarahisar'da okuyan Eroğlu, 1966'da Afyon Lisesinden mezun oldu.

Eroğlu, 1971'de İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesinden mezun olduktan sonra 1972'de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümüne kaydoldu. Eroğlu, İTÜ'de asistanlık yaparken buradaki eğitimine de devam ederek, ikinci fakültesini 1978'de bitirdi.

Askerlik hizmeti sonrasında akademik hayata atılan Eroğlu, önce Yıldız Teknik Üniversitesinde daha sonra ise İTÜ İnşaat Fakültesinde akademik kariyerine devam etti.

Eroğlu, İTÜ'de 1978'de Çevre Mühendisliği Bölümünün kuruluşunda görev aldı, 1980'de doktorasını tamamladıktan sonra bir yıl süre ile Hollanda'da doktora sonrası çalışmalar yaptı. Eroğlu, 1982'de yurda döndükten sonra ilk kitabı "Su Tasfiyesi"ni yazdı. Eroğlu, çok sayıda inşaat ve çevre mühendisinin yetişmesinde katkıda bulundu. 1984'te doçent olan Veysel Eroğlu, 1991'de profesör unvanını aldı.

İyi düzeyde İngilizce bilen Eroğlu, evli ve 4 çocuk babası.

EROĞLU'NUN, ERDOĞAN İLE TANIŞMASI 

Eroğlu, 1991'de İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünde profesörlük yaparken, bir gün Yıldız Teknik Üniversitesinin önündeki durakta otobüs beklediği sırada bir otomobil yanında durdu. Araçta bulunan o dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hocam buyurun ben sizi götüreyim" diyerek Eroğlu'na seslendi. O günden sonra Erdoğan ile dostluğu başlayan Eroğlu, 1994'te İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İSKİ) başına geçti.

VEYSEL EROĞLU'NUN SİYASET HAYATI 

Gerek İSKİ'de gerekse de DSİ'de büyük çalışmaların altına imza atan Eroğlu, 2007'de Afyonkarahisar'dan milletvekili seçildi. Eroğlu, 60. Hükümet'in Çevre ve Orman Bakanı olarak kabinede yer aldı.

Çevre ve Orman Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı görevlerinde bulunan Eroğlu, yıllarca sadece hayali kurulabilen projeleri gerçeğe dönüştürerek, son 13 yıllık hizmet süresinde 279'u büyük baraj ve gölet olmak üzere 2 bin 552 tesisi Türkiye'ye kazandırdı.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun bakanlığı döneminde Avrupa Birliği (AB) Çevre Faslı açıldı, bütün şehirlerin içme suyu meselesi çözüldü, ağaçlandırmada Türkiye dünya üçüncüsü oldu.

Aydın'ın hayal projesi Çine Adnan Menderes Barajı'nı tamamlayan, Melen Projesi ile kıtadan kıtaya su veren, asrın projesi ile Türkiye'den KKTC'ye suyun akmasında emeği geçen Eroğlu, "1000 Günde 1000 Gölet Projesi" ile Türkiye'ye yeni tesisler kazandırdı.

"SUYA ADANMIŞ BİR ÖMÜR'' 

Yeni Türkiye'nin inşasında rol alan Eroğlu'nun, siyasi kişiliğinin yanı sıra müzik, sanat ve teknolojiyle de yakından ilgileniyor.

Türk halk, Türk sanat ve tasavvuf müziğini seven ve ebru sanatına ilgi duyan Eroğlu'nun, okumaya da ayrı bir önem veriyor.

Eroğlu'nun, hayatını, "Suya Adanmış Bir Ömür" olarak nitelendirdiği biliniyor.

Haber Ara