Dolar

32,3773

Euro

35,0633

Altın

2.326,09

Bist

9.079,97

Vekillere Erdoğan'ın Rabia eli sürprizi

TBMM'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Rabia İşareti' eli heykeli milletvekillerine ve bazı çalışanlara dağıtıldı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-04 06:03:17

Vekillere Erdoğan'ın Rabia eli sürprizi

Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı yapılan darbenin ardından, Mursi destekçilerinin Tahrir Meydanı'nda yaptığı protestolarda, gösterdikleri el işaretini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Mursi'ye olan desteğini aynı işaretle göstermişti. Erdoğan'ın 'Rabia İşareti' el heykelinin TBMM'de Milletvekilleri ve bazı çalışanlara dağıtıldığı öne sürüldü.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Meclis Halkla İlişkiler Binası'nda milletvekillerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın elinin tam ölçülerini yansıttığı ifade edilen bronz heykel dağıtıldı.

TBMM'de çalışan taşeron firma personeline dağıttırılan Erdoğan'ın eli, "Rabia" işareti yapıyor ve altında “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” yazıyor. AK Parti'li milletvekillerine çok sayıda dağıtılan Erdoğan'ın elinden muhalefet milletvekillerine, TBMM çalışanlarına ve ziyaretçilere de dağıtıldı.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik komisyon çalışmalarının bir gün sonrasında dağıtılan elin bir benzeri, ABD Başkanı Barack Obama ile görüşen Erdoğan'ın makam odasında çekildiği bir fotoğrafta AA tarafından servis edilmiş, ardından heykel AK Parti Kadın Kolları Başkanı'na hediye edilmişti. Daha sonrasında satışa çıkarılan eller gümüş, bronz ve altın olmak üzere üretilmişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara