Dolar

32,5568

Euro

34,9813

Altın

2.417,67

Bist

9.722,09

Vatikan'daki ikinci köstebek skandalı

Vatikan'daki ikinci köstebek skandalı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-01 01:34:09

Vatikan'daki ikinci köstebek skandalı
Katolik dünyasının ruhani merkezi Vatikan'da "İkinci Köstebek Skandalı"na yönelik davanın ikinci duruşması ertelendi.

İtalya'da ay başında satışa çıkan gazeteci-yazarlar Emiliano Fittipaldi'nin "Para hırsı (Avarizia)" ve Gianluigi Nuzzi'nin "Haç yolu (Via Crucis)" kitaplarının "Papa'nın sırlarını açacağı" gerekçesiyle Papalık Mali İşler Komisyonu'na ait gizli belgelerin sızdırılması ve yayımlanmasına yönelik yürütülen adli süreç kapsamında Vatikan Mahkemesi'ndeki ikinci duruşma beklenenden kısa sürdü.

Geçen hafta başlayan ve bu hafta her gün yargılamanın devam etmesi planlanan dava, savunma tarafının hazırlanması için gelen erteleme talebi doğrultusunda 7 Aralık'a ertelendi.

Davanın ikinci duruşmasına farklı avukatla katılan ve bu gerekçeyle erteleme isteyen komisyonun eski çalışanlarından Francesca Immacolata Chaouqui, davayı izlemelerine izin verilen bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, "Erteleme kararıyla bizim 5 günde, benim neden burada olduğumu keşfetmemiz gerekiyor. Bana karşı bir tane dahi kanıt yok" dedi.

Bu arada, Monsenyör Balda'nın sorgusu sırasında Chaouqui ile cinsel ilişkiye girdiğini söylemesi ve bunun basına yansıması üzerine Francesca Chaouqui sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan yazdığı iletisinde Balda'nın yazdığı yalanlardan tiksindiğini ifade etti.

Öte yandan, apostolik ziyaret kapsamında Kenya, Uganda ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nden oluşan Afrika turuna çıkan Papa, dönüş yolunda uçakta kendisini takip eden gazetecilere Vatikan'ı sarsan ikinci köstebek skandalına dair soruları yanıtladı.

Papa, Monsenyör Balda ve Chaouqui'nin Papalık Mali Komisyonu'na seçilmesinin bir hata olduğunu belirterek, kilise içindeki temizlik hareketinin selefi Papa 16. Benediktus zamanında başladığını söyledi.

Haber Ara