Dolar

32,5671

Euro

34,7174

Altın

2.409,79

Bist

9.645,02

Vatan Partisinden 'dokunulmazlık' eylemi

Vatan Partisinden 'dokunulmazlık' eylemi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-04 14:24:12

Vatan Partisinden 'dokunulmazlık' eylemi
Vatan Partisi üyesi bir grup, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin TBMM Anayasa Komisyonundaki görüşmeler sırasında çıkan kavgayı protesto ederek, HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının hemen kaldırılmasını ve yargılanmasını istedi.

Vatan Partisi üyesi bir grup, HDP milletvekillerinin komisyondaki görüşmeler sırasındaki tavrını protesto etmek için Kızılay Güvenpark'ta toplandı.

"Mecliste canlı bomba (PKK) istemiyoruz" yazılı pankart açan grup, "Dokunulmazlıklar kaldırılsın HDP (PKK) milletvekilleri yargılansın", "Mehmetçik vuruyor PKK (HDP) hendeklere gömülüyor", "İhanete geçit yok HDP kapatılsın" yazılı dövizler taşıdı.

Zaman zaman "Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir" sloganları atan grup adına konuşan Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Osman Yılmaz, "Sur'da, Nusaybin'de, Cizre'de PKK'nın hendeklere gömüldüğünü fakat Mecliste siyasi kadrolarının devam etmesinin ihanet olduğunu" söyledi.

Ortaya çıkan bu tablodan AK Parti ile CHP ve MHP'nin sorumlu olduğunu savunan Yılmaz, "TBMM derhal milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırmalıdır. HDP derhal kapatılsın, dokunulmazlıklar da kaldırılsın ve yargıda hesap versinler. Savcılar fezlekelerini hazırlamalı ve sunmalıdır." diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Haber Ara