Dolar

32,3301

Euro

35,0306

Altın

2.283,67

Bist

8.974,91

'Van Genç Vizyon' referandum için alana indi

Van'da kendilerine 'Genç Vizyon' adlı veren bir grup genç, 16 Nisan'da yapılacak referandum oylamasında 'evet' veya 'hayır' oylarının ne anlama geldiği hakkında vatandaşları bilgilendirmek için alana indi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-29 16:01:46

'Van Genç Vizyon' referandum için alana indi
Van'da kendilerine 'Genç Vizyon' adlı veren bir grup genç, 16 Nisan'da yapılacak referandum oylamasında "evet" veya "hayır" oylarının ne anlama geldiği hakkında vatandaşları bilgilendirmek için alana indi.

Van-Şişli Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıya Van eski milletvekili Kayhan Türkmenoğlu'nun yanı sıra Avukat Cahit Tatlı ve Adem Yıldırım ile çok sayıda genç katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Kayhan Türkmenoğlu, referandumun Türkiye ve bölge için önemine değindi. Türkiye'nin geleceğinin bu anayasadan çıkacak olan 'evet' sonucuna bağlı olduğuna vurgu yapan Türkmenoğlu, "Referandumun sonucunu belirleyecek olan özellikle gençlerimizdir. Gençlerimizin verecekleri 'evet' veya 'hayır' oylarının anlamını iyi bilmeleri gerekir. Ben bu kapsamda böyle bir toplantıyı organize eden Van Genç Vizyon ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Avukat Cahit Tatlı ve Adem Yıldırım'ın birer konuşma yaptığı toplantının ardından, bir açıklamada bulunan Van Genç Vizyon Medya Sorumlusu Öznur Sönmez ise, "Bu toplantının icrasının sebebi, öncelikle referandum ile ilgili bilgi sahibi olmak için tanzim edildi. 16 Nisan'da vereceğimiz 'evet' veya 'hayır' oyunun ne anlama geldiğini, niçin 'evet' veya 'hayır' dediğimizi daha iyi anlamak, bilgi sahibi olmak için böyle bir toplantı düzenledik. Özellikle kararsız olan arkadaşlarımız, burada edindikleri veya edinecek bilgilerle daha kararlı ve bilgili bir şekilde sandıklara gidip oylarını kullanmış olacaklar. Umarım faydalı olmuştur" şeklinde konuştu.

Sönmez, gençlerin edindikleri bilgilerin ardından mahalle mahalle gezip vatandaşlara 'evet' veya 'hayır' oylarının ne anlama geldiğini anlatacaklarını söyledi.

Haber Ara