Dolar

32,6136

Euro

34,8107

Altın

2.493,99

Bist

9.524,59

Van'da Türk bayraklarıyla 'Demokrasi nöbeti'

Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) darbe girişimini protesto eden vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile 'Demokrasi nöbetini' tutmaya devam ediyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-27 12:25:42

Van'da Türk bayraklarıyla 'Demokrasi nöbeti'
Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) darbe girişimini protesto eden vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile "Demokrasi nöbetini" tutmaya devam ediyor.

FETÖ'nun darbe girişimini protesto etmek için vatandaşlar, toplandıkları Beşyol Meydanı'nda demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyor. Demokrasi nöbetinde dün akşam katılan Tuşba İlçe Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, AK Parti eski İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, katılımcılara hitap ederek nöbeti kararlılıkla sürdüren vatandaşlara teşekkür etti.

"Uyumak yerine nöbetteyiz"

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, 70 yaşındaki Fatma Bal ve 77 yaşındaki Hatice Durmaz, Van Beşyol Meydanı'nda demokrasi nöbetine destek vererek, "Biz 80'li yıllarda uyuduk, sonra bir daha 20 yıl uyanamadık. Bundan sonra ömrümüz oldukça uyumuyoruz. Bu tür olaylarda önce biz sahada olacağız" dediler.

"Gece 02:00'da teheccüd namazı"

Gece saat 02.00 sıralarından Beşyol Meydanı'nda kılınan teheccüd namazına burada nöbet tutan vatandaşlar, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile Tuşba Belediye Başkanı katıldı.

Hz. Ömer Camii İmam Hatibi Mehmet Emin Akan, teheccüd namazı öncesinde vatandaşlara gece namazı olarak da bilinen ve nafile namazlardan olan teheccüd namazının kılınışı ve hikmetleriyle ilgili çeşitli bilgiler verdi. Daha sonra saf tutan vatandaşlar ikişer rekât şeklinde 4 rekât teheccüd namazı kıldı. Namazın ardından gecenin bir vakti ellerini semaya kaldıran vatandaşlar, vatanın bütünlüğü, birlik ve beraberlik için hep birlikte dua ettiler. Teheccüd namazından sonra ezanın okunmasıyla birlikt bazı vatandaşlar sabah namazını kılmak için çevredeki camilere giderken, bazı vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla bekleyişlerini ve FETÖ darbesini protestosunu devam ettirdiler.

Nöbet bitimi sonrası bölgeye gelen Van merkez İpekyolu Belediyesi´ne ait temizlik araçları caddeyi temizlerken, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, İpekyolu İlçe Belediye çalışanları temizlik görevlilerine teşekkür etti. Temizlik çalışmalarına bazı vatandaşlar da yardım etti

Haber Ara