Dolar

32,4701

Euro

34,8172

Altın

2.478,21

Bist

9.530,47

Van'da 'Dünya Kudüs günü' açıklaması

Van'da Mustazaflar Cemiyeti tarafından 'Dünya Kudüs Günü' nedeniyle kitlesel bir basın açıklaması yapıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-01 14:23:30

Van'da 'Dünya Kudüs günü' açıklaması
Van'da Mustazaflar Cemiyeti tarafından 'Dünya Kudüs Günü' nedeniyle kitlesel bir basın açıklaması yapıldı.

Hz. Ömer Camii Avlusunda Cuma namazı sonrasında yapılan kitlesel basın açıklamasını cemiyet adına okuyan Tuncer Şakar, Kudüs'ün Müslümanların üçüncü haremi olduğunu söyledi. Şakar, "Bugün Hak ve Batılın ayrıldığı, Küresel emperyalizmin karşısında izzetlice direnenlerin günüdür. Bu tevhit sancağının Ramazan ayının son cumasında daha gür dalgalandığı 'Dünya Kudüs Günüdür' Kudüs ve Mescid-i Aksa Hz. Muhammed'in miraca çıkarken hemhal olduğu ve duasıyla şereflendiği, Müslümanların üçüncü haremi şerifidir" dedi.

"Kudüs'e Sahip Çıkmak Bağdat'a, Şam'a ve Tüm Asya'ya Sahip çıkmaktır"

Birçok İslam ülkesinde Ramazan ayının son cumasının 'Dünya Kudüs Günü' olarak kutlandığını hatırlatan Şakar, "Kudüs'e sahip çıkmak Bağdat'a, Şam'a, Afrika'dan tüm Asya'ya 7 kıta da yaşayan tüm mazlum ve Mustazaflara sahip çıkmaktır. Tarih ve tüm cihan şahittir ki Kudüs İslam'ındır ve İslam'ın olacaktır" dedi.

Türkiye İsrail anlaşmasıyla ilgili ise, "İsrail ile yapılacak her görüşme ve anlaşma durumlarında kutsal Kudüs davasına, onurlu Gazze direnişine ve şehitlerimizin hatırasına zarar vermeyecek nitelikte adımlar atılmalı ve bunlar kırmızı çizgilerimiz olarak kabul edilmelidir" diye konuştu.

Grup burada yapılan duanın ardından sessizce dağıldı.

Haber Ara