Dolar

32,3617

Euro

35,0289

Altın

2.325,18

Bist

9.131,09

Valilikten son dakika: İstanbul'da yarın okullar tatil mi?

Kar yağışının artmasıyla 'İstanbul'da yarın okullar tatil mi?' merak konusu oldu. Bugün (Pazartesi) İstanbul'da okullar tatil ilan edilmişti. Yarın da okullar tatil edilecek mi?

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-09 15:48:55

Valilikten son dakika: İstanbul'da yarın okullar tatil mi?

Son dakika: İstanbul Valisi Vasip Şahin, yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiğini bildirdi.

Şahin, sosyal medya hesabı Twitter'den "Artan kar yağışı, ara yollardaki tıkanma ve buzlanma nedeniyle İlimizde eğitim-öğretime yarın (salı)1 gün daha ara verilmiştir." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da hafta sonu başlayan ve bugün yoğunluğunu daha da arttıran kar yağışı etkisini sürdürüyor. 9 Ocak Pazartesi (bugün) okulların tatil ilan edilmesiyle öğrenciler ve veliler 'İstanbul'da yarın okullar tatil mi?' sorusuna yanıt arıyor. Uzmanlar kar yağışının bu şekilde devam etmesi halinde İstanbul'da okulların yarın da tatil olacağını dile getiriyor fakat henüz konu hakkında resmi açıklama gelmedi.

Haftanın son günü İstanbul'da kuvvetlenen kar yağışı ulaşımda aksamalara yol açtı. Okula gidecek olan öğrenciler İstanbul'da 10 Ocak Salı günü (yarın) okulların tatil edilip edilmeyeceği henüz belli olmamakla birlikte, Meteoroloji'nin hava durumu raporuna göre kar yağışının etkisini artırması bekleniyor.

11 Ocak Çarşamba gününe kadar devam edecek olan kar yağışının İstanbul'da yarın da okulların tatil edilmesine neden olacağı tahmin ediliyor.

Vali Vasip Şahin kar yağışı nedeniyle kentte bugün kamu kurum ve kuruluşlarında mesainin 15.30'a çekildiğini açıkladı. Vali Şahin'in öğleden sonra veya akşamsaatlerinde İstanbul'da kar tatilinin uzatılıp uzatılmayacağını açıklaması bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN KAR UYARISI

İstanbul'da halen aralıklarla devam etmekte olan kar yağışının, öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak gece saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

PEKİ 10 OCAK'TA İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL Mİ?

İstanbul Valiliği açıklamasına göre 9 Ocak Pazartesi günü tatil edilen okullar tüm il sınırları içerisi olarak belirlenirken 10 Ocak Salı günü okulların tatil edilmesiyle ilgili bir resmi açıklama yapılmadı. Resmi açıklama geldiği anda Timeturk farkıyla gelişmeleri bu sayfada bulabilirsiniz.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara