Dolar

32,3448

Euro

35,1194

Altın

2.309,79

Bist

9.079,97

Valiler Kuş Cenneti'ne hayran kaldı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Ağustos ayı toplantısı için Samsun'a gelen valiler, toplantının yapıldığı Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ne hayran kaldılar.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-27 08:55:49

Valiler Kuş Cenneti'ne hayran kaldı
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Ağustos ayı toplantısı için Samsun'a gelen valiler, toplantının yapıldığı Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ne hayran kaldılar.

OKA Yönetim Kurulu üyelerine Kuş Cenneti'ni gezdiren ve yapılan yatırımları anlatan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Samsun'umuzun en çok ziyaret edilen doğal alanlarından birisi haline gelen Kuş Cenneti'nde yaptığımız çalışmalara her geçen gün bir yenisini ekliyoruz. Buraya dikkat çekmeyi başardık ve vatandaşlarımızı böyle güzel bir doğa harikasıyla buluşturduk. Baştan sona yollarını çevre düzenlemelerini güzel bir şekilde tamamladık. Şimdi delta içinde bulunan Aybedir Adası'nı canlandırıyoruz. Buraya tekne ile geçme imkanını sağladık. Adada da buradaki gibi Yörük çadırımız yapıldı. Hizmete açılacak. Kuş Cenneti dünyanın sayılı harikalarından birisi olacak" dedi.

Ağaç evde yapılan toplantının ardından ziyaretçi merkezinde bulunan konferans salonuna geçen heyet Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt'un yaptığı sunumla Samsun'da gerçekleşen yol çalışmaları hakkında bilgilendirildi. Heyet deltada yapılan incelemelerin ve toplantıların ardından Bafra'da geçen günlerde yapımı tamamlanan ve yöre halkının kullanımına açılan Türbe- Kalaycılı Köprüsü'nü inceledi. Heyet üyeleri Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımların takdire şayan olduğunu ve köprünün Avrupa ülkelerindeki standartların bile üzerinde olduğuna dikkat çektiler.

Toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Amasya Valisi Salih Işık, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve Amasya ve Çorum İl Genel Meclisi Başkanları katıldı.

Haber Ara