Dolar

32,3712

Euro

35,0141

Altın

2.325,64

Bist

9.093,72

Vali Yavuz'dan Fetullahçı terör örgütü açıklaması

MUŞ (İHA) â€' Muş Valisi Seddar Yavuz, kentte 198 kişiye yönelik yasal işlerin yapıldığını ve bazı okulların ise kapatıldığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-25 09:01:15

Vali Yavuz'dan Fetullahçı terör örgütü açıklaması
MUŞ (İHA) â€" Muş Valisi Seddar Yavuz, kentte 198 kişiye yönelik yasal işlerin yapıldığını ve bazı okulların ise kapatıldığını söyledi.

Muş'ta binlerce vatandaş demokrasi nöbeti için alanlara akın etmeye devam ediyor. Darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi. Akşam saatlerinde Belediye Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, burada ay yıldızlı bayraklarla sloganlar attı. Belediye Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara Vali Seddar Yavuz, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muzaffer Çakar, AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün ve çok sayıda siyasi parti temsilcisi ile sivil toplum kuruluşu temsilcisi eşlik etti. Katılımcıları selamlayan Vali Seddar Yavuz, Muş'ta fetullahçı terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 198 kişi hakkında yasal işlem yapıldığını belirten Vali Yavuz, Fetullahçı terör örgütü okullarının kapatıldığını ve tapularının hazineye çevrildiğini söyledi. Zamanın yetkilileri ve yandaşlarının İl Özel İdaresi'ne ait arsa verdiğini ifade eden Vali Yavuz, "Fetullahçı terör örgütüne ait okullar kapatılmıştır. Zaten İl Özel İdaresi'nden zamanın maalesef kendilerine yakın adamlarıyla beraber gasp ettikleri 2 dönümlük yerde bugün itibariyle tapusu tekrar Maliye hazinesine geçmiştir. Değerli kardeşlerim, bir diğer husus, şu ana kadar Fetulahçı terör örgütü ile irtibatlı yaklaşık 198 şahsa çeşitli yasal işlemler yapılmıştır. Bunların bir kısmı cezaevine konulmuştur ve şu anda soruşturmalar devam ediyor. Bu hal ile ilgili tabi ki dikkatli bir çalışma yapacağız, kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Bunlara destek veren her kim varsa yakalarına yapışıp hesap soracağız, bunu da buradan söylemek istiyorum" dedi.

Asker ve emniyette Fetullahçı terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalara da değinen Vali Yavuz, "Şimdi elimizde 10 civarında Fetullahçı terör örgütüne iktisatlı ya da mensubu olduğunu düşündüğümüz 10 civarında askeri personel var. Bunları uzaklaştırdık ve bunlardan tutuklananlar var. Ama onun dışındaki askeri birimlerde devletine ve milletine bağımlı olarak hizmetleri devam ediyor. Bu arada özellikle ilimizdeki askeri uçuşlarda dahil benim onayım ve bilgim olmadan bu şehirde hareket etmiyor. Bu akşam helikopterlerin geçişi esnasında bazı rahatsızlıkları bana illetiler, ama bizim bilgimiz dahilindeydi. O yüzden herhangi bir endişeye mahal yok. Türk Silahlı Kuvvetleri bizim göz bebeğimiz ve o göz bebeğimizi korumalıyız. Çünkü bu coğrafyada güçlü ordu olmadan ayakta durulamaz. Bunların içerisinde halen yuvalanmış birileri varsa takip ediyoruz. Bunların hepsinin yakasına teker terek yapışıp çıkartacağız. Sadece askerin içerisinde değil emniyet teşkilatı içerisinde 84 görevliyi açığa aldık. Soruşturma devam ediyor. Ayrıca o akşam benim vermiş olduğum talimatları yerine getirmeyen ve aksine talimat veren rütbeli 2 kişi şu anda tutuklanmıştır" ifadelerini kullandı.

Titiz bir çalışma yaptıklarını ve soruşturmaların devam ettiğini vurgulayan Vali Yavuz, "Şundan emin olun anbean takip ediyoruz. Sizden ricamı şu biliyorsunuz olağanüstü hal ilan edildi. Ama o olağanüstü hal sizlerin hak ve özgürlüklerini kısıtlamak için değil aksine halkımızın hak ve özgürlüklerini daha rahat kullanabilmelerini sağlamak için kullanıldı. Bu manada şuna dikkat ederseniz, sizlerin günlük hayatınızı olumsuz etkileyecek herhangi bir tedbir almadık ve almayacağız" şeklinde konuştu. (ŞŞ-MSA-Y)
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara