Dolar

32,5995

Euro

34,8309

Altın

2.496,72

Bist

9.465,93

Vali Tapsız'dan AA muhabiri Leyla'nın ailesine taziye ziyare

Vali Tapsız'dan AA muhabiri Leyla'nın ailesine taziye ziyareti

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-09 20:12:17

Vali Tapsız'dan AA muhabiri Leyla'nın ailesine taziye ziyare
Kilis Valisi Süleyman Tapsız, bomba yüklü araçla düzenlenen DAEŞ saldırısında hayatını kaybeden Anadolu Ajansı (AA) Halep muhabiri Salih Mahmut Leyla'nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Vali Tapsız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Leyla'nın Halep'te düzenlenen saldırıda vefat ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrendiğini belirtti.

Suriye'deki iç savaşın dünyanın ortak sorunu haline geldiğini anlatan Tapsız, Türkiye Cumhuriyeti olarak 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' düsturuyla hareket ettiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Leyla'nın vefatına sebep olan terör saldırısını lanetliyor, kendisine Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve tüm basın camiasına başsağlığı diliyorum. Gerçekten zor bir durum. Ama Leyla kardeşimiz yaşanan bu talihsiz olayın mükafatını inşallah öbür dünyada alacaktır. Temennimiz Suriye'de bir an önce barış ortamı sağlanması ve sizlerin sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde evlerinize dönmeniz. Bizler sizleri bir kardeşimiz ve misafirimiz olarak görüyoruz ve rahat etmeniz adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bunu sadece görev olarak değil Allah rızasını gözeterek yapıyoruz. Bu anlamda yaklaşım tarzımız 'ensar-muhacir' ilişkisi içerisindedir"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren baba Mahmut Leyla ise AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı başta olmak üzere devlet yetkililerinin bir an olsun kendilerini yalnız bırakmadığını ifade ederek, "Bizim orada valimiz var ama halkla asla bir araya gelmez. İslam ile anılan bir ülkeyiz ancak İslam ne Suriye'de ne de Şam'da hiçbir yerde yoktur. Benim gördüğüm kadarıyla İslam en güzel Türkiye'de burada kardeşliği, hoşgörüyü ve paylaşmayı öğrendik. Türk halkına sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haber Ara