Dolar

32,6007

Euro

34,8106

Altın

2.490,34

Bist

9.468,33

Vali Nayir: İtfaiye deyince akla sadece yangın gelmemeli

Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli, Vali Ahmet Hamdi Nayir'i ziyaret etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-27 10:05:29

Vali Nayir: İtfaiye deyince akla sadece yangın gelmemeli
Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli, Vali Ahmet Hamdi Nayir'i ziyaret etti.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, İtfaiye Müdürü Ümit Tulum, İtfaiye Amiri Süleyman Pehlivan ile itfaiye teşkilatı personelini makamında kabul etti.

İtfaiye teşkilatının kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ziyarette İtfaiye Müdürü Ümit Tulum, Vali Nayir'e teşkilatları ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir itfaiye personelinin haftasını kutlayarak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İtfaiye teşkilatının köklü bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, "İtfaiye teşkilatı kendisini güncelleyip günümüz teknolojisini yakalamasıyla birlikte işlerini kolaylaştırdı" dedi.

Teşkilatın görev alanları ve toplumdaki önemine dikkat çeken Vali Nayir, "Osmanlı zamanında tulumbacılar diye bilinen itfaiye teşkilatı bizim en eski birimlerimizden bir tanesi. Şehirleşme olgusunun olduğu her yerde itfaiyeye ihtiyaç duyuluyor. Dolayısıyla bizim başımıza gelebilecek kazalardan en büyüğü yangınlar olmak üzere itfaiye teşkilatının hizmetine ihtiyaç duyulan durum oluyor. Biz, itfaiye teşkilatı deyince yalnızca yangınları hatırlamıyoruz. Diğer büyük afetlerde, trafik kazalarında da itfaiye teşkilatlarına önemli kurtarma görevleri düşüyor. İtfaiyenin görev alanı sadece insan hayatını kurtarmaya yönelik de değil üstelik. Bakıyorsunuz ağaçta kedi kalmış o canı oradan kurtarmak, vatandaşın o konudaki rahatsızlıklarını gidermek de yine itfaiyenin görevi. İtfaiye teşkilatı, günümüz teknolojisinde gerek teknik ekip gerek kapasite olarak önemli bir yere ulaştı. Yanmayan giysilerden en etkili yangın söndürmeye, en etkili kurtarma faaliyetlerine, ekipmana, teknolojiye sahip olmak da itfaiye personelinin görevlerini kolaylaştırdı" diye konuştu. (EFE)

Haber Ara