Dolar

32,5986

Euro

34,8126

Altın

2.504,99

Bist

9.484,16

Vali Arslantaş'tan yatırımcılara teşvik çağrısı

Türkiye Belediye Başkanları Birliğinin yönetim kurulu toplantısı Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy'un ev sahipliğinde Erzincan da yapıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-01 14:58:22

Vali Arslantaş'tan yatırımcılara teşvik çağrısı
Türkiye Belediye Başkanları Birliğinin yönetim kurulu toplantısı Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy'un ev sahipliğinde Erzincan da yapıldı.

Erzincan Hilton Gardenn Inn Otelde gerçekleştirilen toplantı Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve 50'ye yakın il, ilçe belediye başkanının katılımı ile yapıldı.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanları Birliği Başkanı ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş; "Belediyelerin kurmuş olduğu Türkiye de birçok birlik var. En başta Türkiye Belediyeler Birliği bütün belediyelerin mecburi üyesi olduğu bütün belediyeleri kapsayan bir birlik. Bu birliği birtakım menfaatler oluşturmak için yada yada şahsi bir takım menfaatler oluşturmak için yada birilerinin siyasi istikbali için kurmadık. Belediye başkanlarımıza sahip çıkılması lazım. Belediyelerde kurumsal hafıza yok. Bir belediye başkanı geliyor. Kendine göre bir ekip oluşturuyor. Bazı işler yapıyor. Yerine gelen belediye başkanı aynı partiden bile gelmiş olsa ilk işi önceki belediye başkanının izlerini silmek oluyor. Ya da yaptıklarını çöpe atmak oluyor. Yarım bıraktıklarını tamamen yok etmek oluyor. Böyle olmaması lazım."diye konuştu.

Daha sonra konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise Erzincan'a yapılan ve yapılması planlanan projelerle ilgili katılımcılara bilgi verdi. Başkan Başsoy konuşmasında; "Bu toplantılar sayesinde hem bilgi paylaşımı, belediye başkanlarının tecrübe paylaşımında istifade ediyoruz. Hem de dostluklar gelişiyor. Hiçbir siyasi parti odaklığı olmadığından dolayı bütün siyasi parti temsilcisi belediye başkanlarını bir arada bulundurduğundan ötürü önem arz ediyor."diye konuştu.

Son olarak konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise tüm yatırımcıların Erzincan da ki teşviklerden faydalanmaları gerektiğini belirterek, çağrıda bulundu. Vali Arslantaş konuşmasında; "Belediye Başkanları olarak çok zor bir iş yapıyorsunuz. Hükümetimiz bir açıklama yaptı. 23 ilde yatırımların desteklenmesine yönelik. Bu 23 ili de 5 ayrı bölgeye ayırdı. Biz de Erzurum, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane olarak bir bölgeyiz. Diğer bölgelerden bir farkımız ve tercih edilebilmemizin sebebi şu; Bizim diğer bölgelerdeki gibi terör ile anılan bir geçmişimiz yok. İnsanlar, yatırımcılar, kurumsal birikimlerini buraya taşırken böyle bir endişe duymadan gelecekler. Gelince yatırım ve kalkınma bankasının teşviğini bulacaklar. Organize sanayi bölgelerimizde ücretsiz arsa bulacaklar. 2 bin 100 dönüm alt yapısı, imarı, enerjisi, doğalgazı hazırlanmış arsamız bekliyor. Bunları karşılıksız vereceğiz. Üzerine yapacakları yatırımlar için kuracakları fabrikalar için yatırım ve kalkınma bankası destekleyecek. Eğer yatırımcı kendisi yaparsa fabrikasına alım garantisi verilecek. Fabrikasını diğer illerden buraya taşıyan her bir yatırımcı direk 1 milyon taşıma bedeli teşviği alacak. Bunun yanında da altıncı bölge avantajlarından yararlanacak. Yani enerjide, sigortada, vergilerde çok büyük avantajlar sağlayacak işe başlayacak. Rekabet ettiklerinden de bir adım önce başlayacak. Danışmanlık ofisleri kurulacak. Danışmanlık ofisleri kurmak isteyenlere bile destek verilecek. Bunun yanında yine gençlere 3 yıl boyunca eğitim verilip, 3 yılın sonunda fabrikatör olarak oradan mezun edilecek. Biz bunun için bu avantajlı konumumuzu diğer dört bölgeye nazaran kıyaslandığından avantajlı olduğumuzu düşündüğümüz konumumuzu sizlerle paylaşıyoruz. İllerinizdeki, ilçelerinizdeki, beldelerinizdeki yatırımcı arkadaşlarımıza selam ediyoruz. Onları buraya davet ediyoruz."diye konuştu.

Toplantı bitiminde il belediye başkanları kendi illerini simgeleyen ürünleri Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy'a hediye ettiler.

Haber Ara