Dolar

32,3158

Euro

35,1071

Altın

2.292,41

Bist

9.049,80

Vali Arslantaş'tan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajı

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Münasebetiyle Bir Kutlama Mesajı Yayınladı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 12:46:42

Vali Arslantaş'tan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajı
Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Münasebetiyle Bir Kutlama Mesajı Yayınladı

Vali Arslantaş mesajında;"Milli Kurtuluş Savaşımızı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos Zaferi'nin 94'üncü yıldönümünü bu yıl buruk aynı zamanda milletçe birlik ve beraberlik içerisinde kutluyoruz.

Kahraman Türk Ordumuzun, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, bağrından çıktığı yüce Türk milletiyle bir bütün olarak verdiği destansı mücadelenin sonunda, tarihe altın harflerle yazdırdığı büyük zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, uçurumun kenarından dönerek kendisine yeni bir yol çizişinin ifadesidir.

Cumhuriyet tarihi boyunca devletimizle milletimizin bağlarını zayıflatmaya yönelik tüm çabalara rağmen, milletimiz daima vatanına sahip çıkmış, bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. Bugün de, ülkemizin ve milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize yönelik tehditlerle karşı karşıyayız. 15.07.2016 tarihinde, milletimize ve demokratik anayasal devlet sistemimize yönelik Fetullahçı /PDY terör örgütü mensuplarınca yapılan hain ve kalleş darbe girişimiyle maalesef millet olarak karşı karşıya kaldık.

Milli irade ve bağımsızlığımıza, demokrasimize, birlik ve bütünlüğümüze yönelik hain ve kalleş darbe teşebbüsünü hiç şüphesiz demokrasiye olan bağlılığını yüksek sesle haykıran aziz milletimiz engellemiştir. Tarih bir kez daha asil Türk milletinin hürriyet aşkına şahit olmuştur.

15 Temmuz gecesi 81 ilin meydanlarında Ulubatlı Hasanlar, Koca Yusuflar, Seyit Onbaşılar vardı. Kara Fatma'lar, Nene Hatunlar vardı. Okçular tepesini terk etmeyen basiretli insanlar vardı. Bedir'de, Uhud'da hâkim olan basiret, uhuvvet, ünsiyet ve cesaret vardı. 15 Temmuz da darbecilere ilk kurşunu atan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir vardı. Çünkü milletin imanına, özgürlüğüne, demokrasiye ve vatandaşlarımızın hayatına kast edenlerin gerçekleştirmek istediği işgale karşı İstiklal Savaşı yaptığına inanan bir millet vardı.

15 Temmuz günü kendi meclis binalarını bombalayan, masum vatandaşlarımıza kurşun sıkacak kadar kahpeleşen bu ihanet şebekesine geçit verilmedi, asla verilmeyecektir.

Her ne kadar bu darbe girişimi Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde başlatılmış olsa da bunu yapmaya kalkışan hainlerin, milletimizin Peygamber Ocağı olarak adlandırdığı Türk Silahlı Kuvvetlerinin, vatanını, milletini, bayrağını seven ezici çoğunluktaki mensuplarıyla kesinlikle hiçbir alakası yoktur. Yüce milletimizin asker elbisesi içerisine girmiş eli kanlı canilerden oluşan bu terörist hainler ile görevinin başında olan, ülkemizin bekası için, aynı zamanda bölücü terör örgütü ile de canla başla mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman ve fedakar mensuplarını çok iyi ayırt edecek şekilde davranışta bulunacağına inanıyorum.

Orta Asya'dan Anadolu'ya, Akdeniz'e bir küheylan olup akan, gücünü aziz milletimizin sevgi ve desteğinden alan Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri; geçmişte olduğu gibi 15 Temmuzdan sonra da yüce milletimizin temel karakteri olan ve hiçbir zaman ödün vermeyeceği egemenlik ve bağımsızlığının, şehit kanlarıyla yoğrulup bayraklaşan kutsal vatan topraklarının bütünlük ve güvenliğinin teminatı olmaya devam edecektir.

Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan aziz milletimiz, elbette bölücü terör örgütünün de, onun maşası haline dönüşen paralel devlet yapılanmalarının da üstesinden gelecektir.

Bunun için ihtiyacımız olan tek şey, birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı güçlendirmek, iç ve dış tüm düşmanların karşısına tek vücut olarak çıkmaktır. "Bayrakları Bayrak Yapan Üstündeki Kandır / Toprak, Eğer Uğrunda Ölen Varsa Vatandır" dizesinde ifade edildiği gibi, bir gül bahçesine girer gibi toprağa düşen her şehidimiz, bu toprakları vatanımız olarak tescilleyen birer mühürdür.

Bu vesileyle 94 yıl önce bugün yüce milletimizin bağımsızlık uğrunda verdiği eşsiz zaferin mimarı Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve kahraman silah arkadaşları ile 94 yıl sonra yaşadığımız bu alçak ve sefil girişim esnasında demokrasi ve hukuk düzenine sahip çıkma adına şehit olan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızı, kahraman emniyet mensuplarımızı, kadirşinas milletimizin kahraman evlatlarını ve kutsal vatan toprağının bütünlüğü ve şanlı al bayrağımızın daima hür bir şekilde dalgalanması için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; Milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin her kademesinde ciddiyet, samimiyet diyalog ve koordinasyon içinde görev yapan tüm personelin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nü kutluyor, sevgilerimi sunuyorum."

Haber Ara