Dolar

32,3578

Euro

35,0024

Altın

2.326,06

Bist

9.124,80

Uzman Çavuşun babaevinde yas

Kars'ın Kağızman ilçesinde mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden Uzman Çavuş Ali Gökçe'nin ailesinde yas hakim...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-01 19:51:02

Uzman Çavuşun babaevinde yas

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Kars'ın Kağızman ilçesinde mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden Uzman Çavuş Ali Gökçe'nin (35) Osmaniye'deki baba ocağına ateş düştü.

Düziçi Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Bülent Keskinsoy, Gökçe'nin Düziçi ilçesi Ellek beldesindeki babaevine giderek, baba Mehmet ve anne Fadime Gökçe'ye acı haberi verdi.

Gözyaşlarına hakim olamayan baba Gökçe, dün gece oğlunu nöbet tuttuğu sırada rüyasında gördüğünü söyledi.

Gökçe, "Rüyamda oğlumu yanıma çağırdım. 'Gel artık' dedim, 'Baba, bana bir şey olmaz, üzerimde çelik yelek ve silahım var' dedi" şeklinde konuştu.

Yüzbaşı Keskinsoy'un boynuna sarılan Gökçe'nin kız kardeşi de "Ne olur kardeşimin ölmediğini söyleyin" diyerek gözyaşı döktü. Keskinsoy, şehidin ailesini teskin etmeye çalıştı. 

Gökçe'nin haberinin alınmasının ardından eve Türk bayrağı asıldı, komşuları aileye başsağlığı diledi. 

Ali Gökçe'nin kayınbabası Mehmet Yılmazbaş, kızının yanında kaldığını, şehit damadının Ramazan Bayramı'nda eşi ile iki çocuğunu alarak Kars'a gittiğini söyledi.  

Üzüntüsünün büyük olduğunu ifade eden Yılmazbaş, şunları belirtti:

"Oğlumuzun Aydın'da evi vardı. Onu kiraya verip ailece tayininin çıktığı Kars'a gittiler. Elimizden gelen bir şey yok. Ne diyelim, vatan sağ olsun. Olayla ilgili detaylı bilgimiz yok. Aldığımız bilgiye göre mayına başmış. Mayın arama ekibindendi. Köpeği vardı. Görevde şehit düşmüş. Kızım sabah yakınlarımızı aramış, Ali'nin göreve gittiğini söylemiş. Sonra bu acı haber geldi."tti.

Bu arada, Gökçeli'nin 1,5 yıl önce Kars'a tayininin çıktığı, Azra (3) ve Buğra (11) isimli iki çocuğun olduğu öğrenildi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara