Dolar

32,3154

Euro

35,1147

Altın

2.292,51

Bist

9.065,48

Uruguay'daki Guantanamo mahkumları

Uruguay'daki Guantanamo mahkumları

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-01 00:12:52

Uruguay'daki Guantanamo mahkumları
Uruguay'dan ayrılma talebini açlık grevine başlayarak ifade etmeye çalışan eski Guantanamo mahkumu Ebu Vail Diab'ın, hükümetten olumlu bir haber almaması durumunda sıvı alımını da keseceği tehdidinde bulunduğu belirtildi.

Suriye asıllı eski Guantanamo mahkumu Diab, açlık grevini sürdürdüğü Montevideo'daki evinde yaptığı açıklamada, taleplerine olumlu bir cevap verilmemesi durumunda sıvı alımını da keseceğini belirtti.

Uruguay'ı aile birleşimi konusunda kendisine verdiği sözleri yerine getirmemekle suçlayan Diab, hükümete pazartesi gününe kadar süre verdiğini açıkladı.

Diab ile iletişimden sorumlu olan Christian Mirza da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Lübnan, Katar ve Türkiye'nin Diab'a iltica hakkı vermeyi kabul etmediklerini söyledi.

Diab, 2014'te diğer 5 eski Guantanamo mahkumuyla Uruguay'a gittiğinden bu yana ülkede mutsuz olduğunu ve ayrılmak istediğini dile getiriyordu.

Başka bir ülkeye gitmek için 50 günü aşkındır açlık grevini sürdüren ve giderek zayıf düşen Diab, Türkiye'de yaşadığı iddia edilen ailesiyle, Afganistan veya Arjantin'de yaşamak istediğini açıklamıştı.

Ülkenin eski Devlet Başkanı Jose Mujica, ABD'nin Küba'daki üssünde 12 yıl tutuklu kalan 6 Arap mahkuma, Aralık 2014'te sığınma hakkı tanımıştı.

Haber Ara