Dolar

32,4187

Euro

34,8307

Altın

2.479,25

Bist

9.530,47

Ürdün Zaatari kampı Avrupa Konseyi'ne taşındı

Avrupa Konseyi'nde kurulan sanal gerçeklik platformu ile Ürdün'deki Zaatari sığınmacı kampı, parlamenterlerin ziyaretine açıldı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-28 19:24:47

Ürdün Zaatari kampı Avrupa Konseyi'ne taşındı
Avrupa Konseyi'nde, Ürdün'deki Zaatari sığınmacı kampının üç boyutlu sanal gezinti platformu kuruldu.

Strazburg'da devam eden Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurulu bünyesinde açılan "sanal sığınmacı kampında" parlamenterler ve 47 üye ülkenin delegasyon üyeleri, Zaatari kampında kısa süreli gezintiye çıkarıldı.

Özel olarak hazırlanan ve ilk defa Strazburg'da uygulanan üç boyutlu sanal gezinti platformu, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ve AKPM iş birliğiyle açıldı.

AKPM üyeleri, ses ve görüntülerden oluşan özel tekniklerle çekilmiş kamp ortamını, sanal gerçeklik gözlüğü kullanarak ziyaret etti.

Sığınmacı kampında kalanların dramına dikkatini çekmek amacıyla kurulan sanal kamp platformu, çocuk sığınmacıların kamplarda tutulmasına son verme amaçlı kampanya faaliyetleri kapsamında düzenlendi.

AKPM Yaz Dönemi Genel Kurulu, göç ve terörle mücadele ana konularıyla pazartesi günü başlamıştı. Genel Kurul oturumlarında göçmenler ve sığınmacı krizini konu alan 4 rapor, tartışılarak kabul edildi.




Haber Ara