Dolar

32,4471

Euro

34,4826

Altın

2.474,03

Bist

9.582,96

Ürdün'de 'Müslüman Kardeşler' tartışılıyor

Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı , Başbakan Nusur'un 'İhvan Ürdün'de illegaldir' şeklindeki sözleri üzerine teşkilatın 'cemaat statüsündeki' ruhsatını yenilemeye hazır olduğunu açıkladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-06 15:02:36

Ürdün'de 'Müslüman Kardeşler' tartışılıyor

AA'nın haberine göre, Ürdün İhvan'ından yapılan yazılı açıklamada, "Teşkilatın çalışmalarını sürekli resmi bir şekilde yürüttüğü ve ülkede çalışmalarda bulunan birçok kuruluş gibi resmi işlemlerini yenilemeye hazır olduğu" belirtildi. "Aslında Başbakan, ülkede farklı alanlarda çalışmalar yürüten birçok kuruluş olduğunu biliyor ve sesini çıkartmıyor" ifadelerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İslam'dan aldığı mutedil anlayışıyla yola çıkan İhvan, Ürdün'de önceliği vatanseverlik olan, sivil toplum mantığıyla çalışan bir harekettir. Hareket, tarihi boyunca kimseye dil uzatmadı ve sadık vatandaşlık haklarına da kimsenin dil uzatmasını kabul edemez. Ülkede 70 yıldan bu yana faaliyet gösteren teşkilat, kimsenin uzantısı değil, bilakis Ürdünlü milli bir harekettir. Tüm Ürdünlüler de biliyor ki İhvan, sürekli bu özellikle resmi makamlarla temasa geçmeye özen göstermiştir."

Ürdün İhvanı Genel Sekreteri Hemmam Said yaptığı basın açıklamasında "Teşkilat, 70 yıldır halkı ve ülkesi için çalışıyor. Bu, halktan izole veya marjinal bir hareket değildir" ifadelerini kullandı.

Haber Ara