Dolar

32,5853

Euro

34,7947

Altın

2.507,22

Bist

9.693,46

Ünlü sporcu Pistorius cezaevinde kalacak

Kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı ölümüne neden olmaktan suçlu bulunan Güney Afrikalı sporcu Oscar Pistorius'un cezaevinde kalacağı bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-06 04:03:02

Ünlü sporcu Pistorius cezaevinde kalacak

Ajanslarda yer alan habere göre; Şartlı Tahliye Kurulu, Pistorius'un yeni bir karara kadar başkent Pretoria'daki Kgosi Mampuru II hapishanesinde kalmasına karar verdi.

Güney Afrika Cumhuriyeti Adalet Bakanı Michael Masutha, yaptığı yazılı açıklamada Pistorius'un, "İyi halden dolayı 21 Ağustos'ta serbest bırakılmasının doğru olmadığını" söyleyerek, kararın yeniden gözden geçirileceğini belirtmişti.

Güney Afrika yasalarına göre, mahkumlar aldıkları hapis cezasının altıda biri kadar süreyi cezaevinde geçirdikten sonra şartlı tahliye ya da kefalet gibi bazı koşullar altında serbest bırakılabiliyor. 

Pistorius, Steenkamp'ı 14 Şubat 2013'te Pretoria'daki evinde "dikkatsizlik sonucu öldürmekten" 5 yıl hapse mahkum edilmişti. Pistorius, mahkemedeki ifadesinde evine zorla girildiğini düşünerek banyonun kapısından ateş ettiğini ve o sırada eski kız arkadaşını yanlışlıkla vurduğunu savunmuştu.

Ünlü sporcunun cinayetten hüküm giymesi halinde 15 yıl ceza alması öngörülüyor.

Haber Ara