Dolar

32,5898

Euro

34,6925

Altın

2.531,03

Bist

9.524,59

Unesco Dünya Mirası Yolunda bisikletliler Bergama'ya ulaştı

Bergama ve Selçuk Belediyelerinin işbirliği ile düzenlenen UNESCO Dünya Mirası Yolunda organizasyonunda 420 amatör bisiklet sporcusu, Selçuk'taki Efes Antik Şehri'nden Bergama Akropol'e kadar olan 184 kilometrelik mesafeyi pedal çevirerek tamamladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-26 12:12:22

Unesco Dünya Mirası Yolunda bisikletliler Bergama'ya ulaştı
Bergama ve Selçuk Belediyelerinin işbirliği ile düzenlenen UNESCO Dünya Mirası Yolunda organizasyonunda 420 amatör bisiklet sporcusu, Selçuk'taki Efes Antik Şehri'nden Bergama Akropol'e kadar olan 184 kilometrelik mesafeyi pedal çevirerek tamamladı.

420 amatör bisikletçi Efes'ten Bergama'ya kadar olan 184 kilometrelik güzergahı, 24 Eylül Cumartesi günü pedal çevirerek geçmek üzere Meryem Ana'dan yola çıktı. İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Kalkınma Ajansı da (İZKA) destek verdiği organizasyonun ilk gününde Karşıyaka'da konaklandı. Aynı akşam Bostanlı sahilinde etkinlik çerçevesinde Yüksek Sadakat konseri verildi. 25 Eylül Pazar sabahı yola çıkan bisikletçiler planlandığı gibi saat 17.00'de Bergama'da ki tarihi Kızıl Avlu'ya vardılar.

Kızılavlu'da bisikletçileri Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı , Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan ve Bergamalı vatandaşlar karşıladı.

Bergama Belediyesi Kent Orkestrası'nın mini konseri ile yapılan karşılama töreni sonrasında konuşan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, "Kıymetli Bergamalılar, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Daha öncede ifade ettim. Burada olmamızı sağlayan ve bu organizasyonun fikir babası olmasından dolayı Bergama Belediye Başkanımız Mehmet Gönenç'i kutluyor ve tebrik ediyorum. Önemli bir projeyi başlattı. Bu topraklar, Anadolu'nun her köşesi dünya mirasına layık topraklardır. 8500 yıllık geçmişten gelen bu tarihi koruyarak daha ileri taşıma gayreti içerisindeyiz. Bu bilinci tüm halkımız paylaşıyor. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"İzmir'e çok yakışan bir proje oldu"

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de "Hepimiz için heyecanlı bir organizasyondu. Dün sabah Efes'ten başlarken önümüzde 184 kilometre vardı. 184 kilometrede akıttığınız her damla ter için, emek için hepinize çok teşekkür ediyorum. Türkiye'de ilk kez böyle bir organizasyon yapıldı. Yanlış bilmiyorsam eğer, yeryüzünde binin üzerinde UNESCO Dünya Mirası kenti var. Bu kentler arasında da böyle bir organizasyon daha önce yapılmış değil. İlk kez yapılıyor. Dolayısıyla bu ilkin İzmir'den başlaması, İzmir'e de yakışan bir proje oldu. Destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Gönenç projenin dünya mirası kavramına dikkat çekmek, iki UNESCO kentinin tanıtımını yapmak ve bunların yanı sıra ekolojik dengeye, karbon salınımına ve bisiklet sporuna dikkat çekmeyi de amaçladığını belirtti.

Konuşmaların ardından emeği geçenlere plaket ve bisikletçilere de katılımlarından dolayı teşekkür belgesi verilirken, günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Haber Ara