Dolar

32,3354

Euro

35,0968

Altın

2.239,06

Bist

8.717,97

Ümit Özdağ: Avrupa ile krizi AKP planladı

Özdağ, Almanya ve Hollanda ile yaşanan krizin Ak Parti tarafından istendiğini öne sürdü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-14 20:18:07

Ümit Özdağ: Avrupa ile krizi AKP planladı

TIMETURK|HABER MERKEZİ

MHP'den ihraç edilen Ümit Özdağ, Sözcü'ye Almanya ve Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan diplomatik krizi değerlendirdi.

Özdağ, Hollanda ve Almanya'nın Türk bakanlara yaptığı muamele sonucunda yaşanan kriz için "Bu sonuç AKP'nin istediği sonuçtur." iddiasında bulundu.

İşte Özdağ'ın açıklamaları;

"Önce, bir şeyin altını çizelim; ne Almanya, ne Hollanda, Türk devletine bu muameleyi yapamaz. Türk devletinin bakanı Fatma Kaya derdest edilmiştir. Ancak AKP'li bakana bu şekilde davranmalarının nedeni; İktidardan yıllardır ülkemize yapılan her saldırıda verilen etkisiz cevaptır. 18 adasının Yunanistan tarafından işgal edilmesine ses çıkarmayan yöneticiden kimse korkmaz.

"SONUÇ AKP'NİN İSTEDİĞİ GİBİ"

Artık kimse Erdoğan'ın etkisiz bağırıp çağırmalarına aldırmamaktadır. Bundan dolayı, Hollanda, bir İsrailli, bir Alman veya bir İngiliz bakana yapamayacağı aşağılamayı AKP'li bakana yapmıştır. Ancak bu sonuç AKP'nin istediği sonuçtur.

"KRİZ ÜRETMEK İÇİN TV'DE TEHDİT ETTİ"

Erdoğan'ın derdi referandum için gerginlik konusu yakalamak. Hollanda, Çavuşoğlu'na; “Gelecek hafta seçim var. Irkçı parti güç kazanıyor. Seçimi atlatalım öyle gelin” diyor. Çavuşoğlu'nun gelmesine karşı çıkan Rotterdam Belediye Başkanı Fas asıllı Müslüman Ahmet Ebutalip'in çabası Hollandalı ırkçıların güç kazanmamasıdır. Kriz üretmek isteyen Çavuşoğlu, çıkıyor TV'de yaptırımlar ile Hollanda'yı tehdit ediyor. 2004'te Hollanda'da Türkçe dersleri yasaklandı! AKP hükümetinden ses çıkmadı. 2012'de okullarda Türkçe konuşmak yasaklandı. Yine ses çıkmadı. “Gelecek hafta gelin” deyince olay çıkıyor!"

Haber Ara