Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması'

'Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması'

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 15:55:52

'Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması'
Pendik Belediyesi tarafından 11.'si düzenlenen "Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması" bu yıl İslam ülkelerini ağırlayacak.

Pendik Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, "Uluslararası İslam Ülkeleri Geleneksel Sanatçılar Buluşması" adıyla 4-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival, İslam Konferansı Teşkilatı İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) iş birliğiyle düzenleniyor.

Afganistan'dan Özbekistan'a, İran'dan Mali'ye 33 İslam ülkesinin yer alacağı organizasyona 50 sanatçı katılacak. Sanatçılar, yüzyıllara meydan okuyan onlarca geleneksel el sanatını uygulamalı olarak sergileyecek.

Pendik Sahil Dumankaya Cami Meydanı'nda gerçekleştirilecek organizasyon sayesinde sanat tutkunları, İslam dünyasının çeşitli coğrafyalarından gelen birçok sanatkarla tanışma fırsatı da bulacak. Festivale Türkiye'den Dilek Yerlikaya, Hikmet Barutçugil, İsmail Yiğit, Münevver Üçer ve Savaş Çevik katılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, bu yıl İslam coğrafyasından misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Festivale olan desteğinden dolayı IRCICA'ya teşekkür eden Şahin, şunları kaydetti:

"Dünyada barış ve huzur için fikrini sanatla ifade eden, kültürünü, birikim ve gözlemlerini sanatıyla eserlerine aktarabilen ustalarımızın çoğalması gereklidir. Biz de bu gereklilik çerçevesinde İslam ülkelerindeki vahim atmosferi mahiyet ve maharetleriyle değiştirebileceğimize inandığımız sanatçılarımızla bir araya gelerek, bizlere yakışır muhabbetin şekillenmesi için gayret gösteriyoruz."

IRCICA Genel Direktörü Doç. Dr. Halit Eren ise festivalin sanatkarları teşvik edeceğine inandığını belirtti.

Haber Ara