Dolar

32,3769

Euro

35,1250

Altın

2.325,29

Bist

9.079,97

Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası yarışları sona erdi

Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası yarışları sona erdi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-30 16:47:08

Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası yarışları sona erdi
Dünya Bisiklet Federasyonu (UCI), Türkiye Bisiklet Federasyonu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ organizasyonu ve Salcano'nun sponsorluğunda Erciyes Tekir Yaylası'nda gerçekleştirilen Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası yarışları sona erdi.

Yarışlarda genç erkekler kategorisinde Mustafa Köklü, 30 yaş üstünde Oğuz Özçelik, 40 yaş üstünde Ali Taşkıran, 15 yaş altında Ali Bahadır Koçak, 17 yaş altında Arif Emre Uz birinci oldu. Elitler kategorisinde erkeklerde Abdulkadir Kelleci birinciliği, Bayram Eroğlu ikinciliği, Ali Çakan üçüncülüğü elde etti. Elitler kategorisi kadınlarda Cansu Türkmenoğlu birinci, Merve Pelin Bayram ikinci ve Ayşe Yeşilyurt üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Dereceye girenlere madalyaların yanı sıra çeşitli para ödülleri verildi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi Mehmet Lüzumlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri'de ilk defa yapılan yarışların uluslararası standartlar ve uluslararası puanlamaya dahil olduğunu söyledi.

Bu yarışların Erciyes'te yapılması için büyük çaba gösterdiklerini belirten Lüzumlar, "Yarışmalar 7 kategoride gerçekleşti. 56'sı ulusal 34'ü uluslararası olmak üzere toplamda 90 sporcu katıldı. Ulusal sporcular 4,5 kilometrelik parkurda 2 ve 4 tur atarken, uluslararası yarışmacılar 7 tur atarak yarışmayı tamamladı. Burada alınan puanlar, sporcuların olimpiyatlara katılmalarını etkileyecek. Çünkü bu yarışlar, olimpiyatlara gitmek için puan veren bir yarışma" diye konuştu.

Lüzumlar, bu yarışların uluslararası yarış takviminde yer aldığı için her yıl aynı zaman diliminde Erciyes'te gerçekleştirileceğini belirtti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı da Erciyes'i sadece kış turizmi ve kış spor merkezi olarak değil yaz sporlarının da yapılabileceği bir merkez haline getirmek için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Geçen yıl Erciyes'te ralli yarışlarına ev sahipliği yaptıklarını, bu yıl da bisikletçileri misafir ettiklerini dile getiren Cıngı, "Bu tür aktiviteleri önümüzdeki yıllarda yaygınlaştıracağız. Erciyes'i tüm sporların yapılabildiği merkez haline getirmek istiyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde hızlandırıyoruz" dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara