Dolar

32,3640

Euro

34,9634

Altın

2.324,41

Bist

9.079,97

'Ülkemizde fazla Müslüman istemiyoruz'

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, 'Ülkemizde fazla Müslüman istemiyoruz' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-04 03:20:45

'Ülkemizde fazla Müslüman istemiyoruz'

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Avrupa'ya giden sığınmacıların çoğunun Hristiyan değil Müslüman olduğunu söyleyen Macaristan Başbakanı Orban, "Bize göre ülkeler çok sayıda Müslüman göçmen kabul edebilir. Bu onların tercihidir. Biz, ülkemizde çok sayıda Müslüman nüfus istemiyoruz" çıkışında bulundu.
 
Ajansların haberine göre; Macaristan Başbakanı Viktor Orban, AB Konseyi'nde düzenlediği basın toplantısında, "Sınırımızı korumalıyız. Her şeyin temeli budur. Macaristan, göçmen durumundan mutlu değil. Avrupa'nın her geleni alacak durumu yok. Bu, Avrupa'nın sonu olur" diye konuştu. 

AB'de serbest dolaşımı sağlayan Schengen anlaşmasının riskte olduğunu belirten Orban, "Biz sınırımızı koruyamazsak, tüm Schengen sistemi çöker. Önce binler, sonra on binler, şu anda milyonlardan bahsediyoruz. Bir şey yapmazsak on milyonlar olur" değerlendirmesinde bulundu.

'BAŞKA ÜLKELER KABUL EDEBİLİR, BİZ İSTEMİYORUZ'

Macaristan'ın Müslümanlarla bir arada yaşamaya yönelik 150 yıllık geçmişi olduğunu hatırlatan Orban, "Her ülkenin farklı deneyimleri ve refleksi var. Bize göre ülkeler çok sayıda Müslüman göçmen kabul edebilir. Bu onların tercihidir. Biz istemiyoruz. Biz, ülkemizde çok sayıda Müslüman nüfus istemiyoruz" dedi.

'GÖÇMENLER KAYIT ALTINA ALINACAK'

Orban, göçmenlerin Macaristan'a girmesi durumunda kayıt altına alınacağını, bunun yasal zorunluluk olduğunu ve sınırı korumak zorunda olduklarını söyledi. 

Yakın zamana kadar bu çapta bir göçmen sorunu olmadığına işaret eden Orban, "Göçmen olan ülkeleri desteklememiz gerek. Mülteciler, ülkelerine yakın yerlerde kalmalılar. Tek çözüm bu. İnsanları barış sağlanana kadar ülkelerine yakında tutmak. Bizim, Türkiye, Ürdün ve diğer göçmen olan ülkelere para göndermemiz gerekli. Buraya getirmek sorunu çözmüyor. Bu parayı da AB verecek tabii ki" şeklinde konuştu.

'HRİSTİYANLAR AZINLIK DURUMUNA DÜŞEBİLİR'

Macar Başbakan, sığınmacıların Hristiyanlık dışında başka bir dine mensup ve farklı bir kültüre sahip olduklarının unutulmaması gerektiğine işaret ederek, ''Çoğunluğu Hristiyan değil aksine Müslüman. Bu çok önemli bir sorun, çünkü Avrupa'nın kökeninde Hristiyanlık mevcut. Avrupa'nın kendi Hristiyan değerlerinin koruyacak durumda olamaması endişe verici değil midir? Bunu gözden kaçırırsak Avrupai düşünce kendi kıtasında azınlık durumuna düşebilir'' dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara