Dolar

32,5964

Euro

34,7991

Altın

2.494,24

Bist

9.462,20

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Kars'ta

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Kars'ta

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-31 12:42:13

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Kars'ta
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Birliğimize beraberliğimize kardeşliğimize kimse halel getiremeyecek. Sadece Türkiye'deki hainler değil dünyadaki düşmanlarımız, dış güçler ve onları maşa olarak kullanmak isteyenler de ders alsınlar bilsinler ki, bizler bin yıldır bu coğrafyada kardeş olarak yaşamış ve hiç kimse aramıza nifak tohumları ekememiş, bundan sonra da ekemeyecekler." dedi.

Arslan, Türkiye Cumhuriyeti 65. Hükümeti'nde bakan olarak yer almasının ardından memleketi Kars'a gerçekleştirdiği ilk ziyarette, coşkuyla karşılandı.

Bakan Arslan'ı taşıyan özel uçak, Kars Harakani Havalimanı'na inişinde, itfaiye ekibince oluşturulan "su köprüsünün" altından geçerek aprona yanaştı.

Bölge illerinin milletvekilleri, il protokolü ve vatandaşların karşıladığı Arslan, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a ve kendisini göreve layık gören Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür etti.

Arslan, memleketine hizmet etmeye ve dua almaya geldiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Geldiğimiz yeri, nasıl geldiğimizi bilmek önemli. 78 milyon insanın sorumluluğunu omuzuna alarak hizmet etmek daha da önemli. Rabbim bu yolda bize yardımcı olsun. Bu gün, Ahmet Arslan'ın bayramı değil, bu gün bizim bayramımız, Kars'ın bayramı. Hedefimiz, Ardahan'a, Kars'a, Iğdır'a ve ülkemizin her tarafına eser bırakmak. Öyle eserler bırakmak ki, bizi tanımayanlar dahi duyduklarında 'onlar Ardahan'a, Kars'a ve ülkeye büyük hizmet ettiler' desinler. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın. Biz sizlerle birlikte bunun gereğini yapacağız."

- "Birliğimize, kardeşliğimize kimse halel getirmeyecek"

İçinde bulundukları coğrafyanın, bin yıldır kardeşliğin ne demek olduğunu bütün dünyaya gösterdiğini vurgulayan Arslan, "Coğrafyamız, kardeşliğimizi, yedi düvele göstermiş. Bin yıldır Kürt'ü, Türk'ü ve Azeri'si ve her türlü rengiyle dünyaya birliği, beraberliği ve kardeşliği göstermiş. Ebul Hasan Harakani Hazretleri bu coğrafyaya geldiğinide, 'Her kim Harakani'nin sofrasına gelirse dinini dilini ırkını sormayın. Velev ki Allah ona can vermiş, o Harakani'nin sofrasına yemek yemeye elbetteki layıktır.' demiş. Bunu okursanız bu coğrafyayı anlarsınız." ifadesini kullandı.

Arslan, Türkiye'nin başına bela olmak isteyenlerin ve ülkeyi karıştırmak isteyenlerin de Kars'ı iyi okuması gerektiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Kars'tan, Ebul Hasan Harakani'nin hamilik yaptığı coğrafyadan, 1,5 milyon şehidin kanıyla suladığı topraklardan, 90 bin Sarıkamış şehidinin kanıyla sulanan topraklardan her yere mesaj veriliyor. Birliğimize beraberliğimize kardeşliğimize kimse halel getiremeyecek. Sadece Türkiye'deki hainler değil, dünyadaki düşmanlarımız, dış güçler ve onları maşa olarak kullanmak isteyenler de ders alsınlar. Bilsinler ki, bizler bin yıldır bu coğrafyada kardeş olarak yaşamış ve hiç kimse aramıza nifak tohumları ekememiş, bundan sonra da ekemeyecekler. Bu, Kars'tan böyle biline."

- Kurbanların Kur'an kurslarına bağışlanmasını istedi

Öte yandan havalimanına Arslan'ı karşılamak için gelen vatandaşlar, getirdikleri büyükbaş ve küçükbaş hayvanları kurban olarak kesmek istedi.

Bakan Arslan ise hayvanların kesilmeden Kur'an kurslarına bağışlanması talimatını verdi.

- Valilik ve belediyeyi ziyaret etti

Arslan, daha sonra havalimanından konvoy eşliğinde ayrılarak beraberindekilerle Kars Valiliği ile Kars Belediyesini ziyaret etti.

Belediye ziyaretinde Kars Belediye Başkan Vekili Hasan Yenice tarafından karşılanan Arslan, hiçbir parti ayırımı yapmaksızın hizmet ettiklerini belirtti.

Yence de Arslan'a yeni görevinde başarılar diledi.

Belediye ziyareti sırasında il dışında bulunan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da Bakan Arslan'ı telefonla arayarak, yeni görevi dolayısıyla tebriklerini sundu.

- Harakani Türbesi'ni ziyaret etti

Bakan Arslan, daha sonra Harakani Türbesi'ni ziyaret ederek, dua etti.

Bir gazetecinin "türbe ziyaretinde ne için dua ettiniz?" sorusuna Arslan, "Ülkenin milli birliği ve beraberliği için dua ettim" cevabını verdi.

Türbe çıkışında, valilik tarafından yapılan çevre düzenlemesinde görev alan işçiler, Arslan'a pasta ikram etti.

Üzerinde kendi fotoğrafının bulunduğu pastayı kesen Arslan, işçilere pasta yedirerek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber Ara