Dolar

32,5446

Euro

34,9065

Altın

2.426,46

Bist

9.684,49

Ukrayna ve Rusya arasında Eurovision krizi

Ukrayna, Eurovision şarkı yarışmasında Rusya'yı temsil edecek Yuliya Samoylova'nın ülkeye girişini yasakladı. Rusya'dan tepkiler gelmeye devam ediyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-23 16:35:25

Ukrayna ve Rusya arasında Eurovision krizi

Samoylova'nın, Eurovision'ın yarı final elemeleri için 11 Mayıs'ta Kiev'de sahneye çıkması bekleniyordu ancak Kiev yönetiminden yaska geldi.

Ukrayna güvenlik servisi SBU'nun sözcüsü Elena Gitlyanskaya, Facebook'tan yaptığı açıklamada, "Rusya vatandaşı Yuliya Samoylova'nın Ukrayna topraklarına girişi 3 yıl için yasaklandı. Karar, Samoylova'nın Ukrayna yasalarını bozduğuna ilişkin edinilen bilgiler doğrultusunda alındı" dedi.

Daha önce Ukraynalı yetkililer, Kırım'da konser vermiş olması nedeniyle Samoylova'nın Ukrayna'ya girişinin yasaklanabileceğini söylemişti.

RUSYA'DAN TEPKİ

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nin Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, Eurovision yönetiminin, Ukrayna'nın Samoylova hakkındaki kararını kabul etmesi halinde, sadece bu yıl Kiev'de yapılacak olanı değil, tüm Eurovision yarışmalarını boykot edeceklerini söyledi.

FEDERASYON NE DÜŞÜNÜYOR?

Federasyon Konseyi'nin Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Vladimir Cabarov da, Eurovision yönetiminin Ukrayna'yı kararından vazgeçirememesi halinde şarkı yarışmasının başka bir yerde yapılması gerektiğini söyledi.

Cabarov, "Yarışmaya herkesin katılmasının garantisini veremeyen bir ülke, söz konusu yarışmanın yapılacağı yer olamaz. Bu, bir provokasyon" ifadelerini kullandı.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da konu ile ilgili açıklama yaptı. Peskov, "Kararı son derece üzücü ve adaletsiz buluyoruz. Elbette kararın gözden geçirilip Rusya'nın yarışmaya katılabilmesini umuyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Ara