Dolar

32,3209

Euro

35,0742

Altın

2.308,36

Bist

9.079,97

Ukrayna karıştı: Polislere el bombası atıldı

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de parlamento binası önünde toplanan yüzlerce kişi ile polis arasında çatışma çıktı. Polislerin üzerine atılan el bombasının patlaması üzerine ölü ve yaralıların olduğu iddia ediliyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-31 15:39:54

Ukrayna karıştı: Polislere el bombası atıldı

Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko'nun önerdiği adem-i merkeziyetçilikle ilgili anayasal düzenlemelerin parlamentodaki ilk okumada onaylanması üzerine yüzlerce kişi Kiev'deki parlamento binası önünde toplandı. Olay yerinden bildiren Ria Novosti muhabiri, protestocuların parlamento binasına girmek istemesi üzerine polis güçlerinin kalabalığa biber gazıyla müdahale ettiğini aktardı.

Bu arada Ukrayna İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan bir açıklamada da en az bir protestocunun gözaltına alındığı belirtildi.

Bu arada Ukraynalı aşırı sağcı Sağ Sektör örgütü üyelerinin de parlamento binası önünde polisle çatışmaya girdiği belirtildi. Ria Novosti haber ajansına göre polise sopalarla saldırdığı belirtilen örgüt üyeleri sis bombası da kullandı.

POLİSLERİN ÜZERİNE BOMBA ATILDI

Parlamento binası önündeki çatışmalarda 15 polisin yaralandığı da gelen bilgiler arasında.


Ukrayna Ulusal Muhafızları'ndan yapılan açıklamada, 50 kadar askerin Ukrayna Parlamentosu yakınlarında yaşanan çatışmalarda yaralandığı, yaralı askerlerden dördünün durumunun ağır olduğu belirtildi.

Sağ Sektör üyeleriyle polis arasında son olarak da Ukrayna'nın Mukaçevo kentinde şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.

Ukrayna'da yönetimin merkeziyetçilikten uzaklaştırılıp, ülkenin doğu bölgelerine daha geniş özerklik verilmesi Ukraynalı tarafların şubatta imzaladığı Minsk Anlaşması'nın en önemli maddelerinden biriydi. Ancak Poroşenko'nun önerdiği anayasal düzenlemelerin içeriği henüz tam olarak açıklanmadı.

Haber Ara