Dolar

32,5679

Euro

34,7261

Altın

2.491,68

Bist

9.524,59

UEFA Şampiyonlar Ligi finaline doğru

UEFA Şampiyonlar Ligi finaline doğru

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-27 22:33:40

UEFA Şampiyonlar Ligi finaline doğru
UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde yarın Atletico Madrid ile karşılaşacak Real Madrid'in Fransız teknik direktörü Zinedine Zidane, yarınki maça iyi hazırlandıklarını belirterek, takımının performansının müsabakanın sonucunu tayin edeceğini söyledi.

Atletico Madrid ile San Siro Stadı'nda oynanacak maç öncesi, burada gerçekleştirilen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan genç teknik adam, "Finale iyi hazırlandığımızı temin ederim. Sonucu bizim bu maça yaklaşımımız belirleyecek. Oyuncularımın büyük kısmında kazanma kararlılığını ve isteğini gördüm." dedi.

İspanya'nın iki takımını karşı karşıya getirecek final mücadelesinde savunma yapmaları gerektiğini belirten Zidane, "Hücum için iyi silahlarımız var ama bunların da ötesinde koşmalıyız, koşmalıyız, koşmalıyız." diye konuştu.

Atletico Madrid'e karşı final mücadelesinin kolay geçmeyeceğini dile getiren Fransız çalıştırıcı, "Zorlu anlar olacaktır, bu normal, çünkü bu bir final maçı. Kazanmak için zorlu anlardan geçmek gerekir." ifadelerini kullandı.

Teknik direktör olarak ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi finaline çıkacak Zinedine Zidane, bu organizasyonda final heyecanını, teknik direktör olarak mı oyuncu olarak mı daha rahat yaşadığı sorusuna, "Bu baskıyı seviyorum ama teknik direktör olarak bunu hissetmek daha farklı." yanıtını verdi.

Zidane, final dolayısıyla oldukça heyecanlı olduğunu dile getirirken, kazanmaları durumunda bunun, pastanın üstündeki krema olacağı benzetmesini yaptı.

Takımının Portekizli yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo'nun durumuna ilişkin bir soru üzerine Fransız teknik adam, "Ronaldo, yüzde 100 hazır. Küçük problemleri varsa bile bunu Şampiyonlar Ligi finalinde unutacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Zidane'ın basın toplantısından sonra Real Madrid, final öncesi son hazırlığını karşılaşmanın oynanacağı San Siro Stadı'nda gerçekleştirdi.

Şampiyonlar Ligi'nde yarın 14. kez final oynayacak Real Madrid, 10 kez mutlu sona ulaşarak kupayı en çok müzesine götüren takım konumunda bulunuyor.

Haber Ara