Dolar

32,3566

Euro

34,9482

Altın

2.325,18

Bist

9.079,97

Üçüncü İntifada başladı iddiası

İsrail tarafından Kudüs ve Mescid-i Aksa'da uygulanan baskılar sonucunda 3. İntifada sürecinin başlatıldığı öne sürüldü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-05 11:00:39

Üçüncü İntifada başladı iddiası

Kudüs ve Mescid-i Aksa'da İsrail tarafından uygulanan baskılar ve işgal rejiminin Müslümanlara müdahaleleri karşısın da Filistin halkının sabrını zorlamaya başladı.

Kudüs'te Yahudi yerleşimcilere saldıran ve iki yerleşimciyi öldürüp diğer ikisini yaralayan Muhammed Refik Halebi'nin işgalci askerler tarafından katledilmesi ise gerginliği zirveye taşıdı.

Kudüs'ün İssaviye bölgesinde ikamet eden Fâdî Alûn isimli Filistinli genç de Amud kapısı yakınlarında işgalcilerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

Bütün bu gelişmelerin ardından Filistin halkının işgale karşı 3.İntifada sürecini başlattığı öne sürülüyor. Kudüs Muhafızı olarak tanınan Raid Salah'ın "Filistin'de 3.İntifada başlamıştır" dediği belirtilirken henüz Raid Salah'ın liderliğini yaptığı İslami Hareket'ten resmi bir açıklama gelmiş değil.

Öte yandan, İsrail basınında da son 24 saat içinde 3.intifada başlayacak mı, başladı mı, İsrail 3.intifadan nasıl korunur? gibi haberlerin yer alması dikkat çekti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara