Dolar

32,3644

Euro

34,9636

Altın

2.325,50

Bist

9.079,97

Üç yeni gezegen keşfedildi

Gökbilimcilerin dünya büyüklüğünde 3 gezegen keşfettiği öne sürüldü...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-03 03:34:20

Üç yeni gezegen keşfedildi

Ajanslarda yer alan habere göre; Gökbilimciler, dünyadan 40 ışık yılı uzaklıktaki bir ultrasoğuk cüce (sönük ışıklı) yıldızın yörüngesinde Dünya büyüklüğünde 3 gezegen keşfetti.

Avrupa Güney Rasathanesi'nin (ESO) internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, La Silla Gözlemevi'ndeki Trappist teleskobunu kullanan astronomlar, güneşin 10 katı küçüklüğündeki ultrasoğuk sönük ışıklı yıldızı izlerken, yıldızın ışığının belirli aralıklarla söndüğünü fark etti.

Cüce yıldız ile dünya arasında cisimler olduğunu anlayan bilim insanları detaylı gözlemler ile yıldızın yörüngesinde hacimleri Dünya ve Venüs'e yakın 3 gezegen bulunduğunu belirledi.

Cüce yıldıza Trappist-1 ismini koyan astronomlar, Güneş'ten çok daha soğuk ve kırmızı, Jüpiter'den ise çok az daha büyük bu tür bir yıldızın etrafında ilk defa gezegen bulunduğunu kaydetti.

'ŞİMDİYE KADAR TAMAMEN TEORİKTİ'

Araştırmayı yürüten astronomlardan Emmanuël Jehin, keşiflerinin gezegen popülasyonuna ve evrende yaşamın bulunmasında bir paradigma değişimi anlamına geldiğini söyledi.

Jehin, "Şimdiye kadar, ultra-soğuk cüce yıldızların yörüngesinde bu tür 'kırmızı dünyaların' bulunması tamamen teorikti. Ancak bu kadar sönük bir kızıl yıldız etrafında sadece bir gezegen bulmadık, 3 gezegenli bir sistem keşfettik" dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara