Dolar

32,4967

Euro

34,7754

Altın

2.491,27

Bist

9.561,01

TYP kapsamında okullara temizlik görevlisi alınacak

Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında okulların temizliğinde görevlendirilmek üzere 460 kişi işe alınacak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-20 18:31:05

TYP kapsamında okullara temizlik görevlisi alınacak
Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında okulların temizliğinde görevlendirilmek üzere 460 kişi işe alınacak.

İşkur ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri arasında imzalanan protokollerle toplam 9 adet projede 460 kişi 05 Ekim 2016 tarihinden 16 Haziran 2017 tarihine kadar istihdam edilecek. 460 kişilik kontenjanın merkez ve ilçelere dağılımı İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapıldı. Merkezdeki okullarda 165, Besni'de 50, Çelikhan'da 20, Gerger'de 35, Gölbaşı'nda 35, Kahta'da 95, Samsat'da 20, Sincik'te 25 ve Tut'da 15 kişi istihdam edilecek.

İşkur Müdürü Ramazan Tatar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Projelere başvurular 20 Eylül Salı günü başlayacak olup, il merkezinde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde,

İlçelerde Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İşkur hizmet noktaları ile Belediye İşkur hizmet noktalarında hafta içi mesai saatlerinde başvuru alınacaktır.

20 Eylül - 29 Eylül 2016 tarihleri arasında mesai saatlerinde başvuru alınacaktır. Ayrıca İnternet üzerinden www.iskur.gov.tr belirtilen tarihler arasında günün 24 saati bireysel başvuru yapılabilecektir.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü mevzuatı gereğince istihdamında güçlük çekilen gruplar olan kadınlar, 35 yaş üstü erkekler, engelliler, eski hükümlüler, terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar birinci listede yer alacak. Bunlar dışında kalanlar 35 yaşın altındaki erkekler ikinci liste olacak şekilde tasnif edilecek ve katılımcılar öncelikle birinci listeden seçilecektir. Birinci listedekilerin kontenjanı karşılamaları halinde, ikinci listedekiler değerlendirmeye alınmayacaktır" dedi.

Tatar, "Katılımcıların seçimi, il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince noter kurası ile belirlenecektir. Asil katılımcıların en az yarısı oranında yedek katılımcı belirlenecektir. Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış (19 yaşından gün almış) olmak.

Açık lise ve açık öğretim hariç öğrenci olmamak, programın gerçekleştirileceği yerde (il, ilçe, belde, köy) ikamet etmek, emekli ve malul aylığı gibi maaş almamak, SGK'ya tabi sigortalı çalışan, vergi mükellefi, şirket ortağı, Bağ-Kur'lu olmamak.

Programın başlayacağı tarihten itibaren geriye doğru, en az bir yıl öncesine kadar yüklenicinin (projenin uygulanacağı kurumun) kendisinde bağlı kuruluş/müteahhit/taşeron ve benzeri işyerinde çalışmamış olması, kurs ve programlardan yararlananlar 6 (altı) ay geçmeden TYP' den yararlanamaz. TYP'den yararlanma suresi 12 ay içerisinde ayrı ayrı olarak veya bir defada en fazla 9 aydır. Bir katılımcı aynı kurum veya kuruluşla düzenlenen TYP'den en fazla on sekiz ay yararlanabilir. (Bir kişi aynı kurumda iki kere dokuzar ay çalışmışsa; bu kurumda tekrar TYP'ye katılamaz.)

Herhangi bir kurs ya da programa katılmama yönünde yaptırım uygulanan kursiyer veya katılımcı, yaptırım süresince TYP'den de yararlanamaz.

TYP devam ederken katılım şartlarını taşımadığı belirlenen kişilerin TYP ile ilişiği kesilir ve bu kişiler son yararlanma tarihi üzerinden 24 (yirmi dört) ay geçmedikçe yeni bir TYP'ye başvuramazlar" ifadelerini kullandı.

Haber Ara