Dolar

32,5395

Euro

34,8774

Altın

2.488,80

Bist

9.585,98

Twitter’da zaman akışı değişecek

BuzzFeed’de çıkan habere göre, Twitter zaman akışının işleyişini değiştirmeye hazırlanıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-07 01:01:14

Twitter’da zaman akışı değişecek

BuzzFeed ve Al Jazeera'de yer alan habere göre: BuzzFeed'de çıkan habere göre, Twitter zaman akışının işleyişini değiştirmeye hazırlanıyor. İddiaya göre kullanıcıların zaman akışı artık kronolojik olarak değil “popülerliğe” göre şekillenebilir.

ABD'li haber sitesi BuzzFeed'den Alex Kantrowitz'in haberine göre, Twitter zaman akışının işleyişini değiştirmeye hazırlanıyor. İddiaya göre kullanıcıların zaman akışı artık kronolojik olarak değil “popülerliğe” göre şekillenebilir.

BuzzFeed'e göre Twitter'daki bu değişikliğin önümüzdeki hafta tüm kullanıcılara uygulanması bekleniyor. Zaman akışının algoritmasındaki değişikliğin zorunlu mu yoksa bir seçenek mi olacağı ise belli değil.

Twitter 2015 yılı içerisinde kendisiyle özdeşleşen bazı özellikleri değiştirmeye ya da kaldırmaya başlamıştı. İlk adım olarak direkt mesajlarda 140 karakter sınırını kaldıran şirket, Kasım ayında da “favori” özelliğini “beğeni” olarak değiştirmiş, yıldız şeklinde olan işaretini ise kalbe çevirmişti.

Değişiklik haberi Twitter içinde tepkilere yol açtı. #RIPTwitter etiketiyle yollanan tweetlerde Twitter'ın Facebook'a benzeyeceği en çok işlenen temalardan biri. Zira Facebook'ta varsayılan özellik olarak kullanıcılar, diğer kullanıcıların gönderilerini kronolojik olarak değil aldıkları etkileşime göre görüntülüyor. Ancak Facebook bu özelliği kronolojik olarak görüntüleme seçeneği ile değiştirmeye de imkân veriyor.

 

Haber Ara