Dolar

32,3310

Euro

35,1140

Altın

2.309,53

Bist

9.079,97

Tuvaletteki kasadan yüzlerce senet çıktı

Zonguldak'taki operasyonda polis ekipleri şaşkınlık yaşadı. FEM Dershanesi’nin öğretmenler odasına ait tuvalette malzeme dolabı süsü verilmiş çelik kasa bulundu. Dershane yöneticileri kasayı açmamakta ısrar edince kasa çilingir vasıtasıyla açıldı. Kasadan yüzlerce senet ve makbuz çıktı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-31 09:57:34

Tuvaletteki kasadan yüzlerce senet çıktı

Yeni Şafak gazetesinden Cihat Arpacık'ın haberine göre; 7 Ağustos 2015 günü Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ile Maliye görevlilerinin 'paralel yapı' bağlantılı dershanelere yönelik yaptığı denetimlerde ilginç bir detaya ulaşıldı. Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki 'paralel yapı' bağlantılı FEM Dershanesi'ne polis ekiplerinin yaptığı baskın sırasında, örgütün il imamına ait olduğu değerlendirilen senet kasası bulundu.

TEMİZLİK DOLABI SÜSÜ VERİLMİŞ

Senetlerin bulunduğu çelik kasanın, dershane öğretmenlerinin kullandığı Zümre Odası'nın tuvaletinde bir dolabın içine gizlendiği tespit edildi. Tuvalet içindeki çelik kasaya temizlik malzemesi dolabı süsü verildiği belirlendi. Polisler, dershane yöneticilerinden kasayı açmalarını istedi ancak dershane yöneticileri kasayı açmamakta ısrar etti. Bunun üzerine kasa çilingir çağrılarak açıldı ve bu işlem tutanağa dönüştürüldü.

'OKUDUKTAN SONRA İMHA ET'

Dershane tuvaletine gizlenmiş çelik kasadan çok sayıda çeşitli tarihlerde düzenlenmiş senet, not kağıtları üzerine kurban, burs, himmet, dergi ve abone paralarının teslim alındığına dair ıslak imzalı pusula notları, bilgisayarda oluşturulmuş şifreli belgeler, Üzerinde unvan ve vergi numarası bulunmayan imzalı tahsilat makbuzları ele geçirildi. ''Örgütün il imamı''na ait olduğu değerlendirilen himmet belgelerinin sayısı polis ekiplerini de şaşırttı. Aynı binanın başka odasında ise zarf içinde üzerinde “bu kağıdı okuduktan sonra imha edin” ibaresi bulunan para alındı belgesi tespit edildi. Aynı gün başka bir okula yönelik gerçekleştirilen baskınlarda ise üzeri el ile numaralandırılmış makbuz koçanları ele geçirildi. Dershanede bulunan bu makbuzların bir spor kulübüne ait olduğu anlaşıldı. Emniyet kaynaklarına göre, dershane ve yurtlar bu örgütün en önemli ayaklarından biri. Himmet adında haraç toplayan 'paralel yapı' mensupları bu dershaneleri hücre evi gibi kullanıyor ve gizli belgeler buralarda saklanıyor.

Haber Ara