Dolar

32,3696

Euro

34,9456

Altın

2.325,48

Bist

9.094,68

TUTSO meclis toplantısı yapıldı

TUTSO meclis toplantısı yapıldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-01 02:03:06

TUTSO meclis toplantısı yapıldı
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TUTSO) nisan ayı meclis toplantısı yapıldı.

Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Meclis Başkanı Yavuz Semizler'in katılmaması üzerine Başkan Yardımcısı Ahmet Ay başkanlık etti.

Ay, sözlerine geçtiğimiz günlerde Karadeniz'in Hopa ilçesinde yaşanan felaket nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek başladı. Son zamanlarda şehit haberlerinin çok sık geldiğini söyleyen Ay, şunları kaydetti:

"Ülkemiz, 2015 yılının başından beri yaşanan seçim atmosferi, beklentileri ve sonuçları yüzünden büyük sorunlar yaşamış ve bu sorunlar siyaset yüzünden artık katlanılamaz boyutlara ulaşmıştır. Yaşanan sorunlar ekonomimize derin yaralar açarken son günlerde şehit haberi almadan geçmeyen günümüz neredeyse kalmamıştır. İnsanların siyasi çıkarları uğruna canlarımızı kaybetmek hiçbir dine, hiçbir ahlaka ve hiçbir kültüre sığmaz. Öte yandan yüzyıllarca aynı topraklarda yaşamış gerektiğinde omuz omuza savaşmış toplumların birbirlerine düşman gösterilmesi ülke bütünlüğümüze kasteden hainlerin emellerinden başka bir şey değildir. Bu hainlere birliğimizi göstermek adına, ülkemizde siyasi ve ekonomik istikrarı sağlamak için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekmektedir.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nı ülke olarak buruk kutlandığını ifade eden Ay, "Özgürlük, bağımsızlık ve vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna akan kanlar, bugün bu bütünlüğü bozmak için akıtılmaktadır. Bu dayanılmaz acıların artık bitmesini, yüce milletimizin zaferlerini doya doya yaşamasını, ülkemizin ekonomik açıdan güçlenmesini, işçi, memur, esnaf ve sanayicinin yüzünün gülmesini diliyorum" diye konuştu.

Ay, yaptığı konuşmada işlerinin yoğunluğu ve iş değişikliği nedeniyle başkan yardımcılığı ve meclis üyeliği görevini de bıraktığını açıkladı.

İzahatlar bölümünde konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ise ağustos ayında Tüketici Güven Endeksi'nin 2,31 puan azalarak 62,35 seviyesine gerilediğini belirten Aydın sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kurulan şirket sayılarına baktığımızda Temmuz ayında % 20'lik bir azalma göze çarpıyor bu verilerde gösteriyor ki ekonomimiz durgunluk içerisine girmiş durumda. Kur riskindeki belirsizlik ve faizlerdeki artış iş dünyamızı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ülkemiz yeni bir seçim sürecine girdi, önümüzdeki dönemde yapılacak olan seçimlerin ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz. İş dünyası olarak beklentimiz bir an önce hükümetin kurularak istikrar ve ekonomik reformların devreye girmesi yönündedir."

Haber Ara