Dolar

32,3370

Euro

35,1947

Altın

2.246,83

Bist

8.718,11

TÜSİAD Başkanından Türkiye'ye Suriye benzetmesi

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, Güneydoğu'daki olaylar için 'Suriye'ye benzer görüntüler bizi üzüyor' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-07 18:08:18

TÜSİAD Başkanından Türkiye'ye Suriye benzetmesi

TÜSİAD ile TÜRKONFED işbirliğinde, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ile Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği'nin ev sahipliğinde düzenlenen “Büyüyen KOBİ'ler” adlı etkinlikte konuşan Başaran-Symes, Güneydoğu'da yaşanan çatışmalar ve sokağa çıkma yasaklarının ortak akılla çözülmesi gerektiğini söyledi.

SURİYE'YE BENZER GÖRÜNTÜLER BİZİ ÜZÜYOR

Symes “Evlerini terk etmek zorunda kalan komşularımıza üzülürken aslında son dönemlerde ülkemizin bir bölümünde benzer sahneleri görmekten de çok derin bir üzüntü içinde olduğumuzu belirtmek isterim. Aslında ülkemizde yaşanan bu trajedi, bana göre tarifsiz acı tüm ülkenin sorunudur. Ülkemizin bir bölümünde insanlar evlerini terk etmek zorunda kalıyorlarsa, bizlerin kendi evlerinde huzur içinde olmamız mümkün değil” dedi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARINI ELEŞTİRDİ

Başaran-Symes şöyle devam etti: “Güneydoğu'da devam eden terör hepimizin içini acıtıyor. Gece saat 03.00'e kadar uyuyamadım, kanallarda dolaştım çünkü dün kaldırılan cenazeler, bugün kaldırılması planlanan cenazeler gerçekten çok tarif edilecek acılar değil. Her gün bu haberler geliyor ve haftalara yayılan sokağa çıkma yasakları hakikaten hayatı ciddi derecede sekteye uğratıyor.”

HÜKÜMETİN EYLEM PLANINA GÖNDERME

TÜSİAD Başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önceki gün Mardin'de açıkladığı 'Terörle Mücadele Eylem Planı'na şu sözlerle gönderme yaptı: “Tabii ki terörün önlenmesi, kamu düzeninin sağlanması olmazsa olmaz. Fakat asayiş ve güvenlik önlemlerinin yanı sıra birliğimizi, bütünlüğümüzü sağlayacak önlemlerin de süratle hayata geçmesini arzu ediyoruz.”

Haber Ara