Dolar

32,3781

Euro

34,9874

Altın

2.326,14

Bist

9.090,70

Türkmenlerden Irak hükümetine çağrı

ITC Genel Başkanı Salihi, 'Irak ordusunun gelip Havice'yi kurtarması gerekiyor. Çünkü PKK'nın içeriden, DEAŞ'ın ise dışarıdan Kerkük üzerindeki tehdidi devam ediyor.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-16 17:33:29

Türkmenlerden Irak hükümetine çağrı

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı ve Kerkük milletvekili Erşet Salihi, PKK ve IŞİD'in Kerkük üzerinde tehdit oluşturmaya devam ettiğini belirterek, "Irak ordusunun gelip Havice'yi kurtarması gerekiyor." dedi.

Salihi, Erbil'de AA muhabirine yaptığı açıklamada Kerkük'ün halen terör saldırıları tehdidi altında olduğunu söyledi.

Kerkük'ün güneyindeki Havice ilçesinin mutlaka temizlenmesi gerektiğini ifade eden Salihi, "Irak ordusunun gelip Havice'yi kurtarması gerekiyor. Çünkü PKK'nın içeriden, IŞİD'in ise dışarıdan Kerkük üzerindeki tehdidi devam ediyor. Maalesef ne yerel yönetim ne de Bağdat yönetimi bu sorunu görüyor." diye konuştu.

"TELAFER HALKINDAN OLUŞTURULMUİ MÜŞTEREK BİR GÜÇ İSTİYORUZ"

Gelecekte Telafer'in demografik yapısının bozulmasının önüne geçmek için yerel bir güce ihtiyaç olduğunu ve bunu Irak hükümetinden talep ettiklerini aktaran Salihi, "Telafer için mezhebine bakılmaksızın sadece Telafer halkından oluşturulmuş müşterek bir güç istiyoruz." dedi.

IŞİD SONRASI GÜVENLİLK SORUNU

ITC Genel Başkanı ayrıca, IŞİD sonrası üzerinde anlaşmazlık ve ihtilaf olan bölgelerde güvenliğin bir güç tarafından sağlanması için yeni bir sistem kurulması gerektiğine dikkat çekti.

Haber Ara