Dolar

32,4766

Euro

34,9344

Altın

2.435,17

Bist

9.716,77

Türkmen sözcü Ali Mehdi: Biz ölüp gidelim ama Türkiye kalsın

Kerkük'te alınan IKBY bayrağı kararı sonrasında Türkmen sözcü Ali Mehdi'nin ifadeleri paylaşılmaya başladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-29 13:06:14

Türkmen sözcü Ali Mehdi: Biz ölüp gidelim ama Türkiye kalsın

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Irak Türkmen Cephesi sözcüsü Ali Mehdi, bu yılın Ocak ayında Azerbaycan'a gitmiş ve bazı temaslarda bulunmuştu. Burada bir Azerbaycan kanalına röportaj veren Mehdi'ye "Bakü'yü gezip gezmediği" sorulmuştu.

Mehdi'nin cevabı son iki gündür sosyal medyada binlerce kullanıcı tarafından paylaşıldı. Sebebi ise Kerkük'te alınan kararı.

NE OLMUŞTU?

Irak'ta Kerkük İl Meclisi IKBY bayrağının resmi kurumlara asılmasıyla ilgili tasarıyı onayladı. Irak hükümeti ise kararı 'anayasaya aykırı' olarak nitelendirdi. Bağdat'tan gelen ilk açıklamada, "Kürt bayrağının resmi kurumlara asılmasıyla ilgili karar anayasaya aykırıdır" denildi. Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi, kararın "kargaşaya yol açacağı"nı söyledi. Türkiye'den gelen ilk açıklama ise Dışişleri Bakanlığı tarafından yapıldı. Bakanlık açıklamasında "Kerkük'te resmi dairelerde IKBY bayrağının asılmasını endişe ile karşılıyoruz. Kerkük konusunda tek taraflı adımlar zarar verir" denildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bugün (29 Mart 2017) TRT Haber'de yaptığı açıklamada “Kerkük'teki Kürt bayrağı oylamasını doğru bulmuyoruz. O bölgenin etnik yapısını değiştirmek doğru olmaz” dedi.

"BİZ ÖLÜP GİDELİM AMA TÜRKİYE, AZERBAYCAN, TÜRKMENİSTAN KALSIN"

Ali Mehdi, söz konusu videoda şu ifadeleri kullandı:

"Gezmek içimden gelmiyor. İnşallah beraber gezeriz. Hem Bakü'yü hem de Kerkük'ü. Ne kadar Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan varsa... Biz önemli değiliz. Biz ölüp gidelim. Ama Türkiye kalsın, Azerbaycan kalsın, Türkmenistan kalsın. Bu bizim için önemlidir. Biz orada alıştık artık sıkıntıya, dara, ölüme, göçe... Alıştık. Bunları Türkiye görmesin, Azerbaycan görmesin inşallah."

Haber Ara