Dolar

32,3264

Euro

35,0746

Altın

2.300,17

Bist

8.994,25

'Türkler hayranlık verici bir iş yaptı'

Eski ABD Başkanı Clinton, Suriyeli sığınmacılar konusunda Türkiye'ye övgülerde bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-05 03:28:50

'Türkler hayranlık verici bir iş yaptı'

Suriyeli sığınmacılar konusunda Türkiye'ye övgüler devam ediyor. Eski ABD Başkanı Bill Clinton, Türkiye'nin 2 milyondan fazla Suriyeli sığınmacıyı kabul ederek hayranlık verici bir iş yaptığını belirtti.

Sputnik'te yer alan bilgide; Clinton, New York'ta, adını taşıyan vakıf tarafından iş dünyasının temsilcilerine yönelik düzenlenen toplantıda, mülteci krizi ve uluslararası toplumun krize yönelik tutumuna ilişkin açıklamalar yaptı.

Dünyanın 2. Dünya Savaşı'ndan bu yanaki en büyük mülteci sayısıyla karşı karşıya kaldığını belirten Clinton, Londra'da yapılan toplantıda Suriyeliler için 10 milyar dolardan fazla yardım taahhüdünde bulunulduğunu, bunun umut verici bir gelişme olduğunu dile getirdi. 

Türkiye'nin tek başına 2 milyondan fazla Suriyeli sığınmacıyı ağırladığını belirten Clinton, "Türkler, kapılarına gelen tüm sığınmacıları kabul ederek hayranlık verici bir iş yaptılar. Oldukça güzel imkanlara sahip sığınmacı kampları inşa ederek onlara kasabalar kurdular" diye konuştu.

'İŞ DÜNYASI TEMSİLCİLERİNE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR'

Suriyeli sığınmacıların Türkiye'de iş kurmaya da başladıklarını ifade eden Clinton, sığınmacıların da girdikleri topluma katkı sağladıklarını söyledi.

Clinton, sığınmacıların topluma entegre olabilmesi için iş dünyasının temsilcilerine de büyük iş düştüğünü vurguladı.

Haber Ara