Dolar

32,5898

Euro

34,7969

Altın

2.416,92

Bist

9.645,02

Türkiye vetoyu kaldırdı! İsrail Gazze'yi vurdu!

İsrail'in dün gece düzenlediği saldırılardan önce Türkiye'nin NATO'daki 'İsrail'e vetosunu' kaldırdığı ortaya çıktı. Peki Türkiye vetoyu neden kaldırdı, süreci kim yönetti? İşte ayrıntılar...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-05 16:53:05

Türkiye vetoyu kaldırdı! İsrail Gazze'yi vurdu!

TİMETURK I HABER MERKEZİ
ÖZEL HABER

28 ülkeden oluşan NATO'da üyeliği olmayan İsrail'e genel merkezde daimi bir ofis tahsis edilmişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bu gelişme ile ilgili "İsrail'in güvenliği için çok önemli adım" açıklaması yapmıştı.

DAİMİ MİSYON

Bu karar ile "NATO'da resmi bir İsrailli temsilcinin bulunması" kabul edildi ve Brüksel'deki merkezde kalıcı bir ofis açılmasına net bir şekilde karar verildi.

Böylece İsrail NATO'da daimi bir misyon kazandı.

TÜRKİYE'NİN DAHLİ VAR

Alınan bilgiye göre bu adım, Gazze'ye çimento girişine izin verilmesine karşılık Türkiye'nin İsrail'in NATO ile işbirliği önünde bulunan vetoyu kaldırılması ile mümkün oldu.

NETENYAHU: KABUL EDECEĞİZ

Netanyahu İsrail Meclisi'nde yaptığı konuşmada “İsrail'in teklifi kabul edeceğini ve yakın zamanda Brüksel'de ofisini açacağını duyurmak isterim” dedi.

"NATO İSRAİL İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAK İSTİYOR ÇÜNKÜ..."

NATO'nun İsrail ile işbirliği kurma yönündeki istekliliğinin ardında “Terörle mücadelede gösterdiğimiz kararlılık, teknolojik bilgi birikimimiz, istihbarat ağımız ve başka faktörler” olduğunu söyleyen Netanyahu, “Bu üzerinde uzun yıllardır çalıştığımız bir şeydir” dedi.

"TÜRKİYE" HABERİNİ İSRAİL MEDYASI VERDİ

İsrail medyası bu kararın 1952 yılından beri NATO üyesi olan Türkiye'nin vetosunu kaldırmasının ardından geldiğini duyurdu.

İSRAİL KAMUOYU HAREKETLİ

İsrail kamuoyunda, Ankara'nın bu kararının iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesine giden yolda önemli bir işaret olduğu konuşuluyor.

TÜRKİYE BU ADIMI NEDEN ATTI?

Türkiye'deki siyasi kulislerde, İsrail'in NATO vetosunun kaldırılmasının arkasında Dışişleri Müsteşarlığı'nın Gazze'ye çimento girişine izin verilme şartı olduğu ifade ediliyor.

SÜRECİ KİM YÖNETTİ?

Feridun Sinirlioğlu'nun süreci yönettiği belirtiliyor.

İSRAİL GAZZE'YE SALDIRDI

1948 yılından bu yana Filistin'i işgal altında tutan ve geçen Ramazan'dan beri Gazze'ye sistematik bir saldırı düzenlemeyen İsrail anlaşmanın ardından dün gece saatlerinde bölgeye 5 hava saldırısı düzenledi.

F-16'LARLA FÜZE SALDIRISI

İsrail'in F-16 tipi savaş uçaklarının düzenlediği saldırıda Gazze'nin havalimanı bölgesi ve Refah Sınır Kapısı yakınlarına iki füzeyle saldırıldı. Füzelerin düştüğü yerin çevresindeki binalarda maddi hasarın meydana geldiği kaydedildi.

3 FÜZE BOŞ ALANA DÜŞTÜ

Yine İsrail savaş uçakları, Refah kentindeki boş bir alana iki füze, Gazze'nin kuzeyine ise 1 adet füze saldırısı yaptığı kaydedildi.

ÖLÜ YA DA YARALI VAR MI?

Saldırıda can kaybının yaşanmadığı bildirildi.

rawImage

TOPÇU BİRLİKLERİ DE SALDIRDI

İsrail topçu birlikleri de Gazze'nin güney sınırında yer alan Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları ve İçişleri Bakanlığına ait gözetleme kulelerini hedef aldı. Saldırıda can kaybı yaşanmazken, kulelerde ağır hasar oluştu.

Haber Ara