Dolar

32,3881

Euro

35,0018

Altın

2.326,17

Bist

9.079,97

Türkiye ve Katar'dan askeri üs atağı

Başbakan Davutoğlu, Katar'da Türkiye-Katar ortak askeri üssü konusunda anlaşıldığını belirtti...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-29 05:17:53

Türkiye ve Katar'dan askeri üs atağı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Katar'da Türkiye ile Katar ortak üssü konusunda anlaşıldığını açıkladı ve bugün atılan imzayla bu üssün devreye girdiğini açıkladı.

Ajansların haberine göre; Davutoğlu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen Türkiye-Katar İş Forumu'na katıldı.

Türkiye ile Katar arasında son dönemde artan stratejik iş birliğini tamamlayıcı mahiyette bir özel alanın da savunma sanayi olduğuna işaret eden Davutoğlu, bu alanda birçok şirketin Katarlı muhataplarla görüşmelerde bulunduğunu anlattı.

Davutoğlu, Türkiye ve Katar arasında en üst düzeyde benimsenen ve en önemli önceliklerden birinin, iki ülkenin savunma sanayiinde ortak projelere yönelmesi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Bugün attığımız imzayla Türk Silahlı Kuvvetlerinin Katar'daki mevcudiyeti ve buradaki ortak üssümüz devreye girmiş oluyor. Bu konuda Katar'ın duyduğu güvene müteşekkiriz. Türkiye kendisine güvenen hiçbir dostu yalnız bırakmamıştır. Türkiye, kendisine güvenen hiçbir ülkenin yanında durmaktan geri durmamıştır. Katar, Türkiye'ye güvendi ve Türkiye Katar'a güvendi. Bugün dünya ölçeğinde bir işbirliği sergiliyoruz. Bu bağlamda savunma sanayi işbirliğimiz, bu askeri işbirliğimizi takviye eden, tahkim eden ana unsurlardan biri. Bunu da geliştireceğiz.”

Davutoğlu ayrıca Katar'da Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Unsur Komutanlığı'nı ziyaret etti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara