Dolar

32,3738

Euro

35,0060

Altın

2.325,66

Bist

9.108,70

'Türkiye-Ürdün iş birliğini geliştirmeyi hedefliyoruz'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Türkiye ile Ürdün arasında ulaştırma konusunda işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-29 11:21:29

'Türkiye-Ürdün iş birliğini geliştirmeyi hedefliyoruz'

AA'nın haberine göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ürdün Ulaştırma Bakanı Ayman Hatahet ve beraberindeki heyetle basına kapalı gerçekleştirdiği görüşmenin ardından açıklama yaptı. 

En büyük hedeflerinin, dost ve kardeş iki ülkenin köklü ilişkilerinin geleceğe taşınması olduğunu dile getiren Yıldırım, Türkiye ile Ürdün arasında ulaştırmanın her alanında iş birliğini geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Suriye'deki olaylar nedeniyle Ürdün, Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerine taşımalarda ciddi zorluk ve sıkıntılar yaşandığını anımsatan Yıldırım, "Bu sorunları aşmanın tek yolu, Ürdün ile Türkiye arasında deniz taşımacılığının geliştirilmesinden geçiyor. Bu konuda müşterek çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca hava taşımacılığı konusunda gayet iyi konumdayız ancak bunu yeterli görmüyoruz. Karşılıklı ticaretin ve turizmin geliştirilmesi için bu alanda yapacağımız işler ve atacağımız adımlar var." diye konuştu.

"Demiryollarımızı geliştirmek istiyoruz"

Ürdün Ulaştırma Bakanı Hatahet ise ikili görüşmede ele alınan konuların başında taşımacılık alanında alternatif yolların bulunmasının geldiğini vurguladı.

Türkiye'nin taşımacılık alanındaki geniş kapsamlı tecrübesinden yararlanmak istediklerini dile getiren Hatahet, şöyle devam etti:

"Biz de aynı şekilde Ürdün'de ulusal demiryollarımızı geliştirip, ulusal hatlarımızı oluşturmak istiyoruz. Ürdün, Suriye üzerinden Türkiye'ye, buradan da Avrupa'ya bağlanacak demiryolunun inşa edilmesinin yanı sıra Türkiye üzerinden Ürdün'e, buradan da Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerine demiryolu inşa edilmesi düşüncesini inceliyoruz."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara