Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Türkiye, Suriye'ye giriyor' iddiası

Halep Operasyon Odası ve 12 muhalif grup tarafından ilan edilen 'Ensar'uş Şeria Operasyonu' çerçevesinde Suriye'nin kuzeyinde hareketli saatler yaşanıyor. Muhalifler, Halep'in batısından güçlü bir saldırı başlatırken Türkiye'nin de iki noktadan Suriye'ye girmek üzere olduğu haberleri geliyor.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-03 03:37:37

'Türkiye, Suriye'ye giriyor' iddiası

TİMETÜRK | HABER MERKEZİ

Uzun süredir devam eden "Türkiye, Suriye'ye girerek güvenli bölge oluşturacak mı?" tartışmaları bu gece yeni bir boyut kazandı. Suriyeli muhaliflerin geniş çaplı Halep operasyonunun ardından Türkiye'nin de Öncüpınar ve Karkamış üzerinden Suriye'nin kuzeyine gireceği öne sürülüyor.

Timetürk'ün ulaştığı kaynaklar, Türkiye'nin uzun süredir planladığı Suriye operasyonunu hayata geçirdiğini doğrularken operasyonla ilgili herhangi bir detay belirtilmedi.

Daha önce Mart ve Nisan aylarında, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın Suriye'ye müdahale için anlaştığını duyuran Timetürk, operasyon için seçimin beklendiğini haberleştirmişti. Dün ABD Elçisi tarafından yapılan "IŞİD ile sınırı olan ülkeler IŞİD'e karşı savaşmalı" açıklaması da operasyon sinyali olarak yorumlanıyordu.

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri 2.Ordu Komutanı Adem Huduti'nin  de Kilis'te olduğu belirtiliyor ancak bu bilgi henüz Ankara kaynaklarınca teyit edilmiş değil.

"TÜRKİYE, TÜRKMEN BÖLGESİNE GİRİYOR"

Suriyeli kaynaklar ise Türkiye'nin müdahale etmeyi planladığı bölgedeki yoğun Türkmen nüfusuna dikkat çekerek TSK'nın bölgede ilerleyeceği hattın Türkmen bölgesi olduğunu savunuyorlar.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde gireceği Azez ve Cerablus'tan 214. ve 216. yollar üzerinden ilerleyerek Bab ve Membiç kavşağına ulaşacağı dile getiriliyor. Sözkonusu bölge yaklaşık iki yıldır IŞİD tarafından kontrol ediliyor. Bölgede özellikle Membiç ve Tel Rıfat arasında kalan geniş bir hat boyunca yoğun Türkmen nüfusu bulunuyor.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeybatısında kalan hat boyunca 50 kilometre derinliği güvenli bölge ilan edeceği Timetürk'ün ulaştığı kaynaklarca belirtilirken Ankara'nın iddialarla ilgili sessizliği devam ediyor.

Haber Ara