Dolar

32,4988

Euro

34,5645

Altın

2.497,83

Bist

9.548,09

'Türkiye Şehitlerini Anıyor' etkinliği

Genelkurmay Başkanlığı tarafından Kurtuluş Savaşı şehitlerinden Mehmet oğlu Osman ve Tahir oğlu Emin anısına düzenlenen törende, Trabzon'da teröristler tarafından şehit edilen Eren Bülbül de unutulmadı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-19 04:38:58

'Türkiye Şehitlerini Anıyor' etkinliği
Genelkurmay Başkanlığınca başlatılan "Türkiye Şehitlerini Anıyor" etkinliği kapsamında Kurtuluş Savaşı şehitlerinden erler Mehmet oğlu Osman ve Tahir oğlu Emin için tören yapıldı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Harbiye'deki Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığında, 16 Ağustos'ta "Türkiye Şehitlerini Anıyor" etkinliği gerçekleştirildi.

Törende, Kurtuluş Savaşı şehitlerinden Mehmet oğlu Osman ve Tahir oğlu Emin ile Trabzon'un Maçka ilçesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen Eren Bülbül'ün kahramanlık hikayeleri anlatıldı.

Etkinliğin sunumunu yapan Albay Erhan Altunok, şunları kaydetti:

"Dün Çanakkale'de 15 yaşında şehit olan çocuklar da vardı. O şanlı ecdadın şanlı torunları yine 15 yaşında şehit olabiliyorlar vatan için. Eren Bülbül, bülbül seslerinin yankılandığı cennette şimdi delikanlı. Belki de ona en yakışacak cümle, 'Ecdadımın heybeti maruf-u cihandır, fıtrat değişir sanma bu kan yine o kandır' cümlesidir. Kendisiyle beraber şehadet şerbetini yudumlayan kahraman Ferhat Gedik'e sesleniyor delikanlı ve onun son sözleri oluyor bu: Yere yatın komutanım dikkat edin!"

Albay Altunok'un konuşması sırasında salonda bulunan şehit yakınları ve diğer davetliler gözyaşlarına hakim olamadı.

Törenin sonunda, şehit Tahir oğlu Emin'in torunu Abdullah Turan da katılımcılara seslendi.

Etkinlik, Türk Silahlı Kuvvetlerinin resmi YouTube, Google Plus ve İnstagram kanallarında da yayınlandı.

Haber Ara