Dolar

32,3669

Euro

34,9585

Altın

2.324,59

Bist

9.079,97

Türkiye Oryantiring Şampiyonası

Türkiye Oryantiring Şampiyonası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-29 14:59:25

Türkiye Oryantiring Şampiyonası
Türkiye Oryantiring Şampiyonası'nın ikinci kademesi 19-20 Aralık'ta Hatay'da yapılacak.

Türkiye Oryantiring Federasyonu'nun yazılı açıklamasına göre, şampiyonanın Hatay'da yapılması için federasyon yönetim kurulu üyesi İlker Burgaç ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven arasında protokol imzalandı.

Burgaç, 5 ayaktan oluşan şampiyonanın ikinci kademesine yaklaşık 2 bin sporcunun katılmasını beklediklerini kaydetti. Şampiyona alanı için Belen ilçe girişindeki ormanlık araziyi ve eski Antakya evlerini belirlediklerini aktaran Burgaç, şöyle devam etti:

"Eski Antakya sokaklarına hayran kaldım. Bu yarışma sayesinde Türkiye'nin her tarafından gelen sporcular Hatay'ı gezme, görme ve yerel yemeklerini tatma fırsatı bulacaklar. Burada yapılacak şampiyona, sporcuların akıllarından asla silinemeyecek ve onlar için unutulmaz bir anı olacak."

Şampiyona sonucunda Türkiye'nin en iyisinin belirlenerek milli takıma girmeye hak kazanacağını belirten Burgaç, Türkiye'yi diğer ülkelerde temsil edeceğini bildirdi.

Oryantiring sporunun Hatay'da kalıcı olmasını amaçladıklarını belirten Burgaç, "Hatay'da bu sporu yaymayı istiyoruz. Yarışma sayesinde buradaki okullarda da bu spor adı altında kulüpler kurulsun, oryantiring sporunu herkes tanısın istiyorum" ifadelerini kullandı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara